Društvo Srbija

“3500 srednjoškolaca za bolje sutra”

Unija srednjoškolaca Srbije 21. aprila 2017. godine u 70 gradova širom Republike Srbije po sedmi put realizuje projekat „Srednjoškolci za srednjoškolce” (SzS).

Projekat “Srednjoškolci za srednjoškolce” već se dugi niz godina sprovodi u Evropi pod nazivom “Social Day”. Sve je počelo 1962. godine u Švedskoj, da bi se potom ovaj koncept razvio u više evropskih zemalja.

Ovim projektom, odgovara se na trenutno dva goruća problema srednjoškolaca, a to su nedostatak novca za realizaciju njihovih ideja, ali i nedovoljno prakse.

U Srbiji projekat „Srednjoškolci za srednjoškolce” sprovodi Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) na nacionalnom nivou.

Vremenom se koncept samog projekta razvijao tako da danas obuhvata dan kada srednjoškolci rade u kompanijama koje na osnovu njihovog rada doniraju srednjoškolski fond koji je osnovala UNSS, potom učestvuju u treninzima za pisanje projekata, konkursu za finansiranje projekata od zajednički prikupljenih sredstava i, na samom kraju, realizuju svoje projekte na lokalu.

Za šest godina u SzS-u je učestvovalo preko 8000 srednjoškolaca, 600 preduzeća, 70 gradova i uspešno je finansirano preko 80 učeničkih projekata. Od samog početka UNSS pri realizaciji projekta ima podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Privredne komore Srbije.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.