Društvo Srbija

Hotel Palisad, dragulj Zlatibora

Zlatiborski hotel Palisad, tokom svoje pedesetogodišnje istorije, ugostio je brojne poznate ličnosti, od Josipa Broza Tita davne 1971. godine do Lejdi Gage u junu prošle godine. U istom duhu predstavio se i posetiocima ovogodišnjeg Sajma turizma, gde su prezentaciju aktuelne ponude podržale zvezde domaće scene i prijatelji objekta Vlado Georgijev i GocaTržan. Osim što nosi epitet hotela u kome odsedaju zvezde, Palisad je poznat po reprezentativnoj kolekciji likovnih dela domaćih slikara 20. veka i već godinama važi za hotel sa najvećim brojem ostvarenih noćenja u toku godine.

Hotel Palisad smešten je u “srcu” Zlatibora, na najlepšem delu zlatiborske visoravni, nadomak jezera. Pored smeštajnih jedinica, hotel raspolaže sa dva bara, dva restorana sa bogatom gastronomskom ponudom, kongresnim salama, novim “Relax and Beauty”centrom, fudbalskim i teniskim terenima. Da bi rekonstrukcija hotela bila potpuno zaokružena, u planu je izgradnja welness i spa centra sa bazenom, na površini od oko 3.000 kvadratnih metara.
“Pored čuvenog hotela Moskva koji je svoju reputaciju gradio preko 100 godina u Beogradu, jedino hotel Palisad može da se pohvali kao hotel sa renomeom koji se nalazi u srcu Zlatibora, najlepše planine Srbije,” izjavio je Vojislav Janić, direktor hotela Palisad. “Danas hotel Palisad predstavlja moderan objekat koji je zadržao svoje tradicionalne vrednosti i može da se pohvali umetničkim delima koje retko koji Evropski hoteli poseduju.”
Od svečanog otvaranja davne 1965. godine do danas, hotel Palisad predstavlja vodilju kontinentalnog turizma i prepoznatljiv simbol Zlatibora. Kako bi odgovorio na potrebe savremenog gosta i zadovoljio najistančanije ukuse, Palisad je novo lice dobio 2011. godine, uvrstivši se u kategoriju hotela sa četiri zvezdice, zadržavajući istovremeno autentičnost i tradiciju dugu pola veka.

IMG_4743

“Kad god sam na Zlatiboru, rado odsedam u Palisadu jer je hotel „sa dušom“. Šmek šezdesetih isprepletan sa modernim dizajnom, vrhunska usluga i izolovana i prelepa priroda čine ga meni najdražim odmorištem u ovom delu Srbije”, izjavio je muzičar Vlado Georgijev.

Galeriju i foaje glavnog hotelskog hola krasi vredna zbirka kapitalnih dela srpske umetnosti 20.veka koja sadrži likovne radove Save Šumanovića, Stojana Aralice, Petra Lubarde, Uroša Predića, Ivana Radovanovića i mnogih drugih umetnika. Pored nestvarne prirode i vrhunske usluge, ovaj bogati enterijer jedan je od glavnih razloga što je sedamdesetih Palisad bio omiljeno odmorište Josipa Broza Tita, dok danas u njemu odsedaju brojne poznate ličnosti poput Novaka Đokovića, Dragana Džajića, Jadranke Jovanović, Ivana Bosiljčića i Jelene Tomašević, Goce Tržan, Sergeja i BanetaTrifunovića. Čak je i Lejdi Gaga, prilikom svoje posete Zlatiboru, odsela u Palisadu. Ona je tada iz hotela ponela sa sobom i jastuk iz hotelske sobe, pod izgovorom da je to jedino mesto na kome je dobro spavala tokom celog boravka u Srbiji.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.