Znate li šta je „Đinđuveraj“?

0

Kreativna priča potekla iz Bačke Palanke je zapravo sajam unikatno ručno rađenog nakita na kom izlažu kreativci koji, kako je i pomenuto u nazivu, prodaju svoj unikatan i ručno rađen nakit. Ovaj sajam održava se svakom drugog vikenda maja i septembra u samom centru Bačke Palanke i ulazi već u svoju petu godinu postojanja, a kroz njega do sad predstavilo se preko stotinu izlagača.

Jedan od prethodnih "Đinđuveraja"

Jedan od prethodnih „Đinđuveraja“

Đinđuveraj je zapravo nastao na jednoj kafi nekoliko najbojih prijateljica, istinski zaljubljenih u nakit. U onaj koji je drugačiji, blesav i stiže iz malih kućnih manufaktura. Bilo je to – hajde da probamo da pozovemo ljude čije radove viđamo na internetu i obezbedimo i prostor za prodaju. I tako je sve počelo. Prvo uz pomoć lokalnih institucija i mnogih prijatelja kao sponzora, a kasnije, kada je sve samo od sebe raslo, počeli smo i sa pisanjem projekata radi sredstava“, kaže Tamara Jožić, jedan od idejnih tvoraca sajma i organizator.

Tamara sa ekipom

Tamara sa ekipom

Ono po čemu je ovaj sajam drugačiji jeste prvenstveno sam pristup devojaka ljudima koji im dolaze a koji su dočekani uz osmeh, prijatnu reč i poklone i koji svoj rad prezentuju u jednoj prijatnoj atmosferi a nikako u onoj klasičnoj tipa organizator – izlagač u kojoj je bitno da prvi ima koristi i da zaradi od drugog, pri tom omogućujući ne sjajne uslove. Pod zelenim krošnjama u srcu Palanke, ove cure neguju mali brend ove varoši a „Đinđuveraj“ pretenduje da bude jedan od zaista velikih sajmova ovakve vrste.

Novi sajam održaće se 14. maja, a prijave su već počele i trajaće do 9. Maja putem mail adrese tanjadanco@gmail.com ili broja telefona 060/425-37-64. Na sajam mogu da se prijave isključivo kreativci koji prave nakit.

Ekipa na "Đinđuveraju"

Ekipa na „Đinđuveraju“

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija. Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend