Događaji Srbija

Znate li šta je „Đinđuveraj“?

Kreativna priča potekla iz Bačke Palanke je zapravo sajam unikatno ručno rađenog nakita na kom izlažu kreativci koji, kako je i pomenuto u nazivu, prodaju svoj unikatan i ručno rađen nakit. Ovaj sajam održava se svakom drugog vikenda maja i septembra u samom centru Bačke Palanke i ulazi već u svoju petu godinu postojanja, a kroz njega do sad predstavilo se preko stotinu izlagača.

Jedan od prethodnih "Đinđuveraja"
Jedan od prethodnih „Đinđuveraja“

Đinđuveraj je zapravo nastao na jednoj kafi nekoliko najbojih prijateljica, istinski zaljubljenih u nakit. U onaj koji je drugačiji, blesav i stiže iz malih kućnih manufaktura. Bilo je to – hajde da probamo da pozovemo ljude čije radove viđamo na internetu i obezbedimo i prostor za prodaju. I tako je sve počelo. Prvo uz pomoć lokalnih institucija i mnogih prijatelja kao sponzora, a kasnije, kada je sve samo od sebe raslo, počeli smo i sa pisanjem projekata radi sredstava“, kaže Tamara Jožić, jedan od idejnih tvoraca sajma i organizator.

Tamara sa ekipom
Tamara sa ekipom

Ono po čemu je ovaj sajam drugačiji jeste prvenstveno sam pristup devojaka ljudima koji im dolaze a koji su dočekani uz osmeh, prijatnu reč i poklone i koji svoj rad prezentuju u jednoj prijatnoj atmosferi a nikako u onoj klasičnoj tipa organizator – izlagač u kojoj je bitno da prvi ima koristi i da zaradi od drugog, pri tom omogućujući ne sjajne uslove. Pod zelenim krošnjama u srcu Palanke, ove cure neguju mali brend ove varoši a „Đinđuveraj“ pretenduje da bude jedan od zaista velikih sajmova ovakve vrste.

Novi sajam održaće se 14. maja, a prijave su već počele i trajaće do 9. Maja putem mail adrese tanjadanco@gmail.com ili broja telefona 060/425-37-64. Na sajam mogu da se prijave isključivo kreativci koji prave nakit.

Ekipa na "Đinđuveraju"
Ekipa na „Đinđuveraju“

About the author

Filip Ugrenović

Pola Dilan Dog, pola Gručo. Kada pišem, mislim da sam Marti Misterija.
Kada ne pišem, govorim glasno. Stav, osmeh i smeh.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.