Događaji Hrvatska

Završen 8. Weekend Media Festival

Dvostrukim koncertom zagrebačkih punk veterana Kawasaki 3p i kantautora Mikija Solusa u Rovinju je završen 8. Weekend Media Festival, najveće regionalno okupljanje ponajprije komunikacijske, ali sve više i ostalih industrija. Unatoč logističkim teškoćama zbog blokade granica, u Rovinj je stiglo oko 4000 posjetitelja iz cijele regije, koji su u dva dana mogli birati između više od 60 predavanja, panela i prezentacija vrlo širokog spektra tema, od marketinga i PR-a, preko medija i telekomunikacija, do zdravstva i glazbe.

Kawasaki 3p

Uvod u ovaj osmi Weekend bio je turbulentan za cijelu regiju, ali na kraju smo iznimno zadovoljni kako se naš festival odvijao. Gotovo svi koji su to željeli na kraju su i stigli u Rovinj, reakcije na pripremljeni program su odlične, dvorane su bile pune, vođene su zanimljive i dinamične rasprave, a na kraju smo se svi sjajno zabavljali do ranih jutarnjih sati. Weekend je već postao tradicija, mjesto kojemu se ljudi iz cijele vraćaju, siguran sam da će tako biti i sljedeće godine“, rekao je direktor festivala Tomo Ricov.

Weekend 2015 party

Broj dvorana u kojima se održavao program povećan je na šest, uvođenjem Radnog prostora u kojem je održano dodatnih desetak prezentacija.

Svake godine proširujemo opseg tema pa je interes za sudjelovanje u programu Weekenda sve veći. Ostajemo privrženi stalnim inovacijama, pa tako i sljedeće godine možete očekivati nešto novo, ne samo u sadržaju, nego i u načinima prezentacije“, najavio je direktor programa Nikola Vrdoljak.

U Rovinju smo u protekla dva dana, između ostaloga, doznali da Uber uskoro stiže u Hrvatsku i Srbiju, Hrvatska turistička zajednica predstavila je prve vizuale svoje nove kampanje pod sloganom „Croatia, Full of Life“, a članovi grupe Laibach prenijeli su svoja iskustva iz Sjeverne Koreje.

Drugoga dana posjetitelji Weekenda doznali su tajne PR-a iz Silicijske doline i pet megatrendova u medijima, oglašivači i agencije su se obvezali na odgovorniju komunikaciju prema djeci s obzirom na rast pretilosti, a burnu raspravu izazvalo je pitanje je li bolje ostati u Hrvatskoj ili tražiti sreću u inozemstvu. Vodeći hrvatski mediji najavili su da neće jasno izraziti svoje potporu pojedinim političkim opcijama uoči predstojećih izbora, ali neće ni skrivati svoj stav.

Više od 150 predavača iz Hrvatske, regije i svijeta predstavilo je najnovije trendove u svijetu komunikacija, a među njima je bilo i puno globalno prepoznatljivih imena, poput bivšeg svjetskog rekordera Colina Jacksona, slavnog TV producenta Petea Radovicha, glavnog urednika Digidaya Briana Morrisseyja i PR gurua Jonathana Hirshona.

Revija BalCannes i ove je godine odabrala i prikazala 25 najboljih reklamih radova iz cijele regije, a dodijeljene su i nagrade SoMo Borac za najbolje radove u osam kategorija digitalnog marketinga.

Weekend je i ove godine pratilo oko 500 akreditiranih novinara, a 400 studenata iz cijele regije dobilo je besplatne akreditacije. Pripreme za sljedeći, 9. Weekend Media Festival, već su počele.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.