Događaji

Volonteri uredili park Gerontološkog doma na Karaburmi

U domu za odrasle i  starije na Karaburmi održana je velika volonterska akcija u sklopu koje su uređene zelene površine doma, a parkovni prostor oplemenjen novim ukrasnim vrtovima. Više od 100 volontera je tokom celodnevne akcije bilo angažovano na različitim poslovima. Posađeno je preko 900 sadnica, okrečeno 1200 kvadratnih metara fasada i donirano je preko 800 volonterskih sati.

Dom Karaburma je prvi namenski izgrađen objekat u Beogradu za smeštaj penzionera i drugih starijih lica, i poseduje ograđeni dvorišni prostor sa dosta zelenila, cveća i drveća, klupama i stazama za šetnju. Akcija posvećena uređenju tog prostora organizovana je u saradnji Centra za unapređenje životne sredine, kompanije L’Oréal Balkan, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i korisnika Gerontološkog centra Beograda – radne jedinice Dom Karaburma. Povod za organizaciju ovakvog događaja je globalna inicijativa kompanije L’Oréal „Dan građana“ (Citizen Day), u sklopu koje se zaposleni širom sveta okupljaju da istaknu značaj volontiranja, solidarnosti među ljudima i posvete svoje vreme nekoj društveno odgovornoj inicijativi.

Volonteri uredili park Gerontološkog doma na Karaburmi
Volonteri uredili park Gerontološkog doma na Karaburmi

Ova volonterska akcija je još jedan primer uspešne multisektorske saradnje javnog sektora sa društveno odgovornim kompanijama, organizacijama civilnog društva i akademskim institucijama, i primer dobre prakse angažovanja svih segmenata društva u unapređivanju lokalnih zajednica i stanja životne sredine.

Dom Karaburma posluje u okviru Ustanove Gerontološki centar Beograd. Pored institucionalne zaštite koja se pruža odraslim i starijim licima, u domu na Karaburmi pružaju se i mnogobrojne usluge, uključujući i radno-okupacione terapije u okviru kojih korisnici imaju različite kulturno-zabavne sadržaje.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.