Događaji Muzika Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Vladimir Konstadinović premijerno 22. juna na Kalemegdanu

Bend Krcko & Lefty Beatzz je sastavljen zahvaljujući inspiraciji i želji Vladimira Kostadinovića da održi tradiciju hip hop, soul, funk i džez legendi. Njihov cilj je unapređenje mejnstrima i savremenog zvuka, ali pre svega pristup svim generacijama i svim ljubiteljima muzike. Njihovi aranžmani i autorske pesme su zasnovane na funk, R & B, hip-hop i jazz uticajima muzičara, kao što su: Herbie Hancock, Mike Clark, Miles Davis, Robert Glasper, Chris Dave, Jellowstone, Kings.

Vladimir Kostadinović je jedan od najboljih mladih evropskih bubnjara danas. Pored toga što je osvojio nagradu na takmičenju „Jimmy Woode” 2008. godine, nastupao je i snimao sa nekim od najistaknutijih svetskih muzičara današnjice.
U avgustu 2009. pozvan je da nastupi u Skotskoj sa jednim od najvećih svetskih majstora orgulja (hammond B3) Tonijem Monacom. Vladimir je iste godine osnovao i sopstveni band koji svira njegove autorske kompozicije,a u kojem sviraju Jimmy Greene-tenor sax, Danny Grissett-klavir i Matt Brewer-bass. Godine 2009, odlazi u New York u PKRS Studio Brooklyn sa svojim novim bendom i snima svoj prvi CD „COURSE OF EVENTS”.

U međuvremenu postaje redovan član i bubnjar Antoio Farao trija sa kojim putuje i svira kao sideman po celoj Evropi. Takođe 2016. snima svoj drugi autorski album „THE LEFT SIDE OF LIFE“ na kojem se nalaze 8 originalnih Kostadinovićevih numera,a u pitanju je CD sniman uživo na Generation Frauenfled Jazz festivalu u Švajcarskoj na kojem sviraju muzičari koji žive i rade u Njujorku.

Četvrtak, 22. Jun 2017. 22h

https://www.youtube.com/watch?v=gneBqHyWYJU

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.