Događaji

Večeras na #AloneTogether platformi Melissa E. Logan iz kultne grupe Chicks on Speed

  • May 23, 2020
  • 3 min read
  • 20 Views
Večeras na #AloneTogether platformi Melissa E. Logan iz kultne grupe Chicks on Speed

Serija muzičkih nastupa u okviru jedinstvene novopokrenute platforme #AloneTogether večeras od 21h nastavlja se uz mixtape “Play with me” Melisse E. Logan, članice kultne grupe Chicks on Speed. U kratkom intervjuu pre seta specijalna gošća pričaće o tome zašto je izabrala Nemačku za život, ne kojim projektima radi, kako vidi položaj umetnika u ovom trenutku, a ekskluzivno ćemo čuti i novi materijal grupe Chicks on Speed.

photo: Knut Klassen

Chicks on Speed (COS) su umetničko-muzička grupa koju je Melissa 1997. u Minhenu osnovala sa Alex Murray Leslie. Iako su status kultne grupe dobile zahvaljujući svojim muzičkim aktivnostima u okviru elektro-clach žanra COS su uvek bile vrlo aktivne u domenu umetničkog performansa, dizajna, mode i vizuelne umetnosti. U svojim muzičkim projektima sarađivale su sa imenima poput Julian Assange, Yoko Ono, Peter Weible i Francesca Thyssen, Anat Ben David, Angie Seah, Oliver Horton i Christopher Just. Na vrhuncu slave nastupale su pred 100.000 ljudi u Hyde parku, a bile su i predgrupa bendu Red Hot Chili Peppers, pored Jamesa Browna, kada ih je pozvao Anthony Kiedis lično. U njihovim biografijama ističe se i saradnja sa Karlom Lagerfeldom koji je koristio njihovu muziku na svojim revijama.

Podsećamo da je KC Grad ponovo otvoren za posetioce od 15 do 23h, a sinoć su na online platformi gostovali  nemački fotograf i “face checker” čuvenog berlinskog kluba Berghain Sven Marquardt, dobro poznat publici KC Grada, čiji smo kratki film “Izolacija”, snimljen za vreme pandemije u Berlinu, imali prilike da vidimo u emisiji, Željko Luketić, kustos, muzički urednik, kritičar, novinar i istraživač jugoslovenske i svetske pop-kulture, sa kojim smo ovoga puta razgovarali o izložbi “Utilitarni dizajn raspjevanog socijalizma”. Pričalo se o socijalizmu, dizajnu ploča revolucije, o Titu, festivalima rodoljubivih pesama i omladinskim radnim akcijama, kao i o tome u kojim oblicima se neke od ovih pojava pojavljuju i danas. Gosti su bili i članovi ekipe koja je radila na filmu Moj jutarnji smeh – reditelj Marko Đorđević i glumica Ivana Vuković, a videli smo i muzičke nastupe benda Gazorpazorp nastale za vreme trajanja karantina.

Prethodne emisije serijala, kao i večerašnji nastup možete pratiti na: https://bit.ly/2VE0RsX

#AloneTogether, jedinstvena online platforma, program je posvećen promociji umetnosti i kulture. Kako su kultura i umetnost nezaustavljive i u vremenima različitih kriza, kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova i iz raznih oblasti stvaralaštva, Kulturni centar Grad pokušaće da sagleda našu zajedničku budućnost – svakog vikenda u isto vreme na KC Grad kanalima. 

Projekat je podržala Ambasada Republike Nemačke u Beogradu.

Photo: www.auslanstageleft.com

Podeli ovaj tekst:
About Author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.