Događaji Srbija

Veče u čast Arsena Dedića u bašti Galerije Polet

U ponedeljak, 20. avgusta, od 20h, u bašti Galerije Polet biće održano Veče za Arsena Dedića, velikog jugoslovenskog pesnika i kantautora. Spajanjem poezije i muzike jedne od najautentičnijih pojava domaće rok scene, setićemo se njegovog bogatog opusa i uživati u Dedićevim autorskim pesmama u izvedbi beogradskih muzičara, pesnika i glumaca.

Posetioci će tokom pauza imati prilike da vide fotografije iz privatne arhive Arsena Dedića.

Poeziju će čitati dramski umetnici Nikola BulatovićĐorđe Marković i Dragan Vujić Vujke, a o iskustvima i prijateljstvu sa Arsenom Dedićem tokom zajedničkog rada govoriće i Đorđe Milutinović(Arena Beograd).
Mini – koncert prirediće Igor Lazić, docent na katedri za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i solo hornista Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije, Jovana Lazić, samostalni umetnik i flautista orkestra Pozorišta na Terazijama, Marko Kragović i Šimon Tsubota, pesnici i muzičari, i Dragica Buneta,  muzičarka.
Prema rečima Jelene Pavlović, umetničke direktorke Galerije Polet, ovim svojevrsnim omažom setićemo se velikog Arsena, ali ne samo kao legendarnog kantautora, vec i kao pesnika, bez obzira na to što je prošlo tri godine od njegove smrti. Njegova dela ostaju i žive među generacijama.
Ulaz je besplatan.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.