Događaji Knjige&Stripovi Hrvatska

Uz brojne goste predstavljena nova knjiga Andree Andrassy koju ćete poželjeti imati!

Druženje s Andreom Andrassy u povodu izlaska njezine nove knjige (Skoro) sve što znam do sad, u izdanju Stilusa, održalo se nedavno u zagrebačkoj pizzeriji Park.

 

Treća knjiga popularne kolumnistice i autorice privukla je brojne predstavnike javnog i kulturnog života, koji su došli porazgovarati s autoricom o njezinu novom hitu. Već je najava knjige, naime, izazvala golem interes. U prvih nekoliko sati pretprodaje prodano je više stotina primjeraka, a zanimanje za nju ne jenjava.

 

O čemu je riječ u (Skoro) sve što znam do sad? Odnosno, riječima same autorice, zašto bi nekoga zanimala kolekcija stvari koje zna do sad ako taj netko nije njezina mama.

„Kratka verzija odgovora na to pitanje je zato što provjereno znam što Petar Grašo kaže kad kaže ‘godine prolaze, dvadeset i…? Vijek? Dvje? Ja znam jer sam ga pitala u prvih 30 sekundi nakon što smo se upoznali, što znači dvije (dvje) stvari – prvo, da sam užasno loša u neobaveznom ćaskanju i drugo, da vjerojatno znam još puno korisnih i beskorisnih stvari koje bi drugim ljudima bilo neugodno pitat. Ako se sve posloži onako kako sam zamislila, na kraju ove knjige ćete posjedovati puno (bes)korisnog znanja, a ovo su samo neka od područja:

– kako preživjeti djetinjstvo kad te mama šiša na “kahlicu”
– kako izbjeći tetovaže zbog kojih će ti se bit neugodno pojavit na plaži
– kako prepoznati da te netko pokušava angažirat u filmu za odrasle
– kako davati izjave za novine bez da to rezultira glupim naslovom
(spoiler alert: nikako)
– kako pravilno kupovati pekač za lazanje
– kako pronaći muža s kojim ćete kupit apartman u Crikvenici.“

Ukratko, Andrea Andrassy u svom prepoznatljivom stilu – duhovitom, emotivnom i bez dlake na jeziku – govori o sebi, ključnim epizodama odrastanja. Također, o svijetu u kojem živimo, ispisujući priču u kojoj će se mnogi prepoznati. Priču koja će vas nasmijati do suza, dirnuti i, ne manje važno, osnažiti.

 

Posebnost je izdanja (Skoro) sve što znam do sad to što je naslovnica tiskana u dvije boje, ružičastoj i zelenoj. Dizajn potpisuje ilustratorica Mateja Sučević, pokretačica brenda THE92EDIT.

About the author

Marina Đarmati

Zaljubljenica u ljepotu življenja, pisanje i fotografiju. Nepopravljivi perfekcionist, sanjar i borac u isto vrijeme.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.