Događaji Srbija

Uspešno održana još jedna konferencija posvećena trendovima u komunikaciji – PRilika 2016

Stručna konferencija PRilika, koju organizuje Društvo Srbije za odnose s javnošću, održana je prošle nedelje u hotelu Metropol. Tokom dva dana trajanja konferencije više od 200 PR stručnjaka iz zemlje i regiona iznelo je svoje stavove i govorilo o nastupajućim globalnim trendovima, aktuelnim dešavanjima i pravcima razvoja komunikacije.

Prvi dan konferencije protekao je u znaku globalnih priča i građenja globalne PR strategije o čemu je pričao Nadav Avian, globalni PR Lead u kompaniji Viber i trendova koji nas očekuju do 2020. godine, a o kojima je govorio Arun Suhadman, predsednik i glavni urednik Holms Reporta. Zapažena predavanja imali su i Brajan Lot, izvršni direktor za komunikacije kompanije Mubadala, Tamara Bulok, partner Altitude Strategies i direktor Hanson Search kompanije i Kristina Ercegović, osnivač regionalnog projekta Business Café, koja je održala interaktivnu radionicu na temu poslovnog umrežavanja.

Drugi dan otvoren je predavanjem Maksima Behara, predsednika ICCO i osnivača M3 Communication Group, za kojim je usledilo interesantno predavanje Ane Mirković, izvršne direktorke Instituta za digitalne komunikacije na temu trendova i ponašanja korisnika na društvnim mrežama. Lazar Džamić, Xoogler i predavač na fakultetu za medije i komunikacije govorio je o nužnosti spajanja marketinga, PR-a i digitala, dok je Predrag Milićević, rukovodilac Sektora za razvoj poslovanja i marketing RNIS istakao važnost građenja reputacionog menadžmenta kroz jedinstveni domen kompanije.

prilika-2016-7181

U panelu, koji je moderirao Ekrem Dupanović, glavni i odgovorni urednik časopisa Media Marketing, na stanje PR struke u regionu, ostvernuli su se Ilarija Bašić (PR direktor Mitagroup iz BiH), Marina Čulić Fišer (direkorka agencije DIJALOG iz Hrvatske), Barbara Krajnc (konsultant za korporativne komunikacije iz Slovenije), Branka Conić (PR direktor regionalne agencije New Moment New Ideas) i Jelena Šarenac (direktorka korporativnih komunikacija kompanije Henkel i predsednica DSOJ).

O tome kako je nastao prvi emotikon, učesnici su imali prilike da čuju od Skota E. Felmana, dugogodišnjeg istraživača na polju veštačke inteligencije i robotike. Radionicu o evoluciji PR-a u digitalnom dobu i nepostojanju granica kreativnosti održala je Tedi Migdalovici, brand terapeut i osnivač alternativne škole kreativnog mišljenja. Konferenciju je zatvorila Barbara Krajnc, predavanjem o upravljanju ricikom na društvenim mrežama.

O konferenciji PRilika

#PRilika je međunarodna konferencija DSOJ koja je za prerasla u tradicionalni godišnji skup stručnjaka iz oblasti odnosa s javnošću. Tokom proteklih sedam godina, u konferenciji PRilika učestvovalo je skoro 2.000 poslenika odnosa s javnošću, predavača i sponzora, koji su zajedno ovaj događaj učinili vrhunskom prilikom za kvalitetan dijalog, razmenu regionalnog iskustva i unapređenje standarda struke.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.