Događaji Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Uskoro počinje najveća rođendanska žurka festivala ljubavi u Vrnjačkoj Banji!

Ovog leta od 4. do 6. avgusta održaće se deseto izdanje Heineken Lovefesta u Vrnjačkoj Banji! Nastupima svetskih imena kao što su Sven Vath, Ben Klock, Martin Buttrich, Ellen Allien, Markus Fix, kao i regionalnih izvođača među kojima su Edo Maajka, Rambo Amadeus, Marčelo i mnogih drugih, Lovefest će još jednom opravdati titulu jednog od 10 najboljih evropskih festivala. Osim odličnog line up-a na četiri muzičke bine i ove godine vas čeka do sada neviđena scenografija koja će dodatno stvoriti utisak da ste na magičnom mestu daleko od stvarnosti. Ovaj festival je preko noći postao evropska senzacija sa više od 70.000 posetilaca.

Lovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Festival je nastao 2007. godine, a od gradske žurke održane tog leta za samo godinu dana prerastao je u muzički, a danas najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji. Početkom 2012. godine festival je dobio priznanje Ministarstva za omladinu i sport za najveći omladinski festival u zemlji, a godinu dana kasnije prvi put je nominovan za najbolji evropski festival.

Od 2012. godine festival je proširen na devet novih zona, kao što su Photo, Cinema, Graffiti, Chill, Eco, Workshop, Street Basket, Extreme and Kids zone, čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u centralnoj Srbiji.

Ove godine, ekipa Love fest-a je pripremila četiri bine na kojima će posetioci moći da đuskaju.

Fire Stage

Najvatrenija i najveća bina festivala i ove godine ugostiće velike svetske zvezde. Centralna muzička bina spaja ljubitelje tvrdog tehno zvuka i house muzike. Osim po poznatim internacionalnim zvezdama bina je poznata i po posebnoj scenografiji i estetici. Nesvakidašnji specijalni efekti su dodatni motor, koji vas osim dobre muzike pokreće i navodi da đuskate sve do jutra.

Smirnoff Energy Stage

Za sve one koji vole underground muziku, SMF Energy Stage je klub na otvorenom. Mesto za velike ljubitelje vinila, jedinstvenog zvuka i prave obožavatelje istančanih melodija. Uz čuvena internacionalna imena, SMF Energy Stage promoviše mlade i talentovane srpske di-džejeve koji sa sobom uvek nose novu energiju klabinga.

Live Stage

Bina koja spaja ljubitelje tvrđeg gitarskog zvuka, drum & bass-a i hip-hopa. Jack Live Stage je najmlađa bina festivala ljubavi, koja vam i ove godine donosi najpoznatije bendove iz regiona i zemlje. Mesto gde ništa drugo nije važno osim uživanja sa prijateljima uz čašu vašeg omiljenog pića i omiljeni bend.

H2O Stage

Tokom dana, Lovefest se seli na jedan od najvećih bazena u Srbiji na kome vas čekaju četvrta festivalska bina, specifična scenografija i mnogo iznenađenja. U okviru dnevnih žurki koje će trajati svakog dana od podneva do 18h nova bina Lovefesta ugostiće najpoznatije di-džejeve iz Srbije, kao i izvođače iz Evrope. Tako će deveto izdanje festivala ljubavi posetiocima pružiti 72 sata neprekidne zabave i novo iskustvo festivalskog provoda.

Aktivnosti UG Lovefest usmerene su i na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte koji imaju humanitaran, socijalni, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarne akcije „Hrana za sve“ i „Flood of love“ u okviu koje je Lovefest zajedno sa fondom B92 pomogao da se sakupi novac za osobe ugrožene u poplavama u maju 2014. godine.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.