Događaji Srbija

Upotreba grafičkog dizajna kao dekorativnog sredstva u enterijeru

Roma Company organizovala je u Dizajn Studiju jedinstvenu radionicu o upotrebi grafičkog dizajna, kao dekorativnog sredstva, za uređenje enterijera. Kako smisliti dobar motiv za poster i kako iskoristiti preostale-neiskorišćene vrhunski dizajnirane tapete i od njih tehnikom kolažiranja napravite idealan poster za vaš životni ili poslovni prostor, pokazao je Slavimir Stojanović.

slavimir-stojanovic-futro

„Sve oko nas je dizajn. Dizajn je posteljina u kojoj smo se probudili, krevet, garderoba, četkica za zube, ambalaža u koju je upakovan naš doručak, dizajan su novine, televizije, kompjuteri… I radne stolice i sto, automobil, autobus, dom koji dizajniramo po svom ukusu… Danas možemo i sami sebe da dizajniramo, spolja i iznutra, izborom hrane, muzike, knjiga, sportova… Dizajn je kreativni proces ostvarivanja vizije koji je dostupan svakome. Neki od nas se time bave i profesionalno“, izjavio je Slavimir Stojanović, grafički dizajner i vizuelni umetnik.

radna-atmosfera

„Uređenje prostora je pravo mesto da budete hrabri i da se igrate sa bojama i dekoracijama jer tapete nisu samo neutralni dodatak vašem domu, već naprotiv, nosilac enterijera. Njihova upotreba nema za cilj da upotpuni prostor, već sav nameštaj u prostoriji samo upotpunjuje tapete koje su centralni motiv i predstavljaju pravi odmor za oči. U zavisnosti od toga šta želite da naglasite, tapete će vam pomoći da u prostor dodate dozu estetike i osvežite atmosferu u omiljenim prostorijama i postignete potpuno novi doživljaj prostora. Veoma lako se postavljaju, a samo nekoliko rolni je dovoljno da dobijete rezultate kojim ćete biti oduševljeni“, izjavila je Milena Jovanović, dizajner enterijera u Roma Company.

roma-poster-2

Roma Company, ekskluzivni distributer renomiranog britanskog proizvođača tapeta Graham & Brown, kao najnoviji trend kako u svetu tako i kod nas, ističe kolekciju Modern Living, proširenu ediciju tapeta namenjenih za kuhinje i kupatila, koja je zbog svojih visoko vodootpornih i vodoperivih, kao i antibakterijskih svojstava, dovela do potpune revolucije kada su u pitanju zidovi kupatila i kuhinja. Takođe, tu su i mnogi primeri imitacija prirodnih materijala, kao što su drvo i kamen, koji nastavljaju da budu najtraženiji i u ovoj sezoni. Dizajn studio” nalazi se u ulici Žorža Klemansoa 18a na Dorćolu i ima za cilj da potrošačima na jednom mestu omogući da u mirnom i prijantom ambijentu u centru grada reše sve svoje potrebe za uređenje enterijera. Potrošači mogu da kupe kvalitetne proizvode, izaberu željeni dezen tapete ili nijansu boje uz besplatan savet dizajnera, kao i da dobiju preporuku za majstora.Više informacija o najnovijim tapetama britanskog proizvođača Graham & Brown na sajtu: http://www.roma.rs/kategorija-proizvoda/tapete/graham-brown/ Svi proizvodi koje odaberu posetioci „Dizajn studija“, mogu da se poruče i putem online prodavnice i biće besplatno isporučeni na željenu adresu.

O Slavimiru Stojanoviću:

Bivši fudbaler i šampion diskoteka, u grafičkom dizajnu je više od 30 godina, sakupivši usput preko 300 međunarodnih dizajn i advertajzing nagrada, radeći za to vreme na sopstvenom lajfstajl brendu Futro. Njegov rad je predstavljen u dizajn publikacijama i knjigama širom sveta, uključujući Taschenovu knjigu Savremeni Grafički Dizajn. Njegovi projekti su deo kolekcija u Muzeju Pompidu u Parizu, u Muzeju umetnosti i reklame u Hamburgu, u Muzeju plakata u Varšavi, Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu i u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.