Događaji Srbija

Učešće kompanije RAKITA na 2. Minex Evropa forumu

Ovogodišnji MINEX Evropa forum, koji je zvanično otvoren danas u hotelu Crown Plaza u Beogradu, okupio je mnogobrojne kompanije koje posluju u oblasti rudarstva i geoloških istraživanja. Imajući u vidu da se Minex konferencija svake godine održava u drugoj zemlji, a da je ovogodišnje okupljanje u Srbiji, to ukazuje da su rudarstvo i geologija trenutno oblasti koje imaju veliki kapacitet u našem regionu. Postavljanjem globalne ekspertize u oblasti rudarstva u regionu, Minex forum teži da pomogne Vladi Srbije, rudarskim i geološkim kompanijama, kao i lokalnim zajednicama da iskoriste znanje i informacije u cilju razvoja održive i odgovorne rudarske industrije.

„Ovakvi forumi, kao što je Minex, doprinose razvoju struke i razmeni mišljenja stručnih ljudi na jednom mestu. Takođe, podrška svih resornih ministarstava je veoma važna kako bi se u državi stvorili još bolji uslovi za razvoj rudarskog sektora. Kompanija Rakita će, osim zvaničnog učešća na panel diskusiji na temu „Realizacija rudarskih potencijala u kompleksnim uslovima, imati i štand na forumu na kome će posetioci moći bliže da se informišu o aktivnostima koje se odnose na realizaciju projekta  u okolini Bora“ –  rekao je Dejan Koželj, direktor kompanije Rakita.

Snaga i kapacitet Minex foruma ogleda se i u velikoj podršci resornog Ministarstva rudarstva i energetike, kao i ministra Aleksandra Antića koji je i učesnik. Ovaj forum okupio je i mnoge evropske i globalne rudarske kompanije, predstavnike državnih agencija, konsultantskih kuća, investitore, dobavljače opreme i softvera, predstavnike nevladinih organizacija, medija, kao i mnoge druge.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.