Događaji Srbija

U susret novom izazovu za urbanu mobilnost – Samo ne autom 2017

Do ovogodišnjeg izazova, pod nazivom „Samo ne autom 2017“, ostalo je manje od 48 sati, a prijave za učesnike produžene su do srede, 17. maja, do 18h. Za predstojeće takmičenje, koje će se održati u četvrtak, 18. maja, već se prijavilo preko 30 kompanija i organizacija, sa više od 350 takmičara.

Izazov „Samo ne autom“, drugu godinu za redom organizuje udruženje „Bajsologija” sa svojim partnerima „Ulice za bicikliste“, Fondacijom Hajnrih Bel i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), sa ciljem promovisanja korišćenja alternativnih prevoznih sredstava u svakodnevnom putovanju do posla. Ove godine događaj se realizuje uz podršku projekta za „aklimatizaciju urbanog razvoja” (Lokalni razvoj otporan na klimatske promene), čiji je pokrovitelj Globalni fond za životnu sredinu (GEF).

„Ideja je da ovom akcijom promovišemo održivu mobilnost i skrenemo pažnju na sve veće saobraćajne gužve, zagađenje, globalno zagrevanje i zdravstvene probleme koje donosi transport motornim vozilima“, izjavio je Vladimir Ćurčić iz udruženja „Bajsologija“.

Kompanije mogu prijaviti timove sa minimum tri učesnika, a učešće u takmičenju, koje će trajati ceo dan, je besplatno. Takmičari će preko besplatne aplikacije STRAVA sakupljati poene tako što će na putu od kuće do posla, i u povratku, voziti bicikl ili ići peške, a kompanije i pojedince sa najviše pređenih kilometara, kao i kompanije sa najvećim brojem prijavljenih takmičara, očekuju nagrade.

Za više informacija o akciji i takmičenju posetite sajt www.bajsologija.rs.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.