Događaji Srbija

U prodaji ulaznice za 24. Festival autorskog filma (FAF)

Prodaja ulaznica za 24. Festival autorskog filma (FAF), koji će biti održan od 23. do 30. novembra 2018, počela je u subotu – na svim navedenim lokacijama održavanja festivala, dok je Dom omladine Beograda karte pustio u prodaju danas.

Projekcijom filma „Kradljivci” japanskog reditelja Hirokazu Korede, u „Kombank dvorani” 23. novembra u 20 časova, svečano će biti otvoren ovogodišnji Festival autorskog filma.

U glavnom programu biće prikazano dvadeset šest ostvarenja, od kojih će se deset takmičiti za Gran-pri nagradu „Aleksandar Saša Petrović”. Filmovi domaćih reditelja koji će biti u takmičarskom programu su: „Teret” Ognjena Glavonića, „Ti imaš noć”, Ivana Salatića i „Granice, kiše” Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića.

Mnogo filmova koji su nagrađivani na najvećim svetskim festivalima biće premijerno prikazano u Srbiji upravo na 24. FAF-u. Neki od njih su: „Suton” Lasla Nemeša, „Zaposlena” Nikosa Labota, „Srećan kao Lazaro” Alis Ročvočer i „Ne zanima me da li ćemo se upisati u istoriju kao varvari” Radu Žudea.

Pored glavnog programa, tu su i Hrabri Balkan, Bande à part i ACID u sklopu pratećeg programa.

Ono što odlikuje ovogodišnji posebni program jesu: Cinéfondation, Žilnikova internacionala – retrospektiva filmova Želimira Žilnika, ovogodišnjeg laureata Nagrade za životno delo, Omaž Živojinu Pavloviću, Retrospektiva Žak Rivet, IN FOCUS – Filip Grandrije i Priča i autorski film.

I ove godine, Festival autorskog filma domaćin je trećeg modula profesionalnog trening programa Instituta „GoetheFirst Films First. Jedan od tutora na beogradskom modulu biće i poznati rumunski reditelj Kristi Puju, koji će održati masterklas otvoren za javnost.

A na inicijativu Francuskog instituta, Filmski centar Srbije i Festival autorskog filma organizuju treće izdanje Srpsko-francuskih filmskih susreta „Rande vu”, od 28. do 30. novembra 2018. u „Kombank dvorani”. Cilj susreta je jačanje veza između srpskih i francuskih filmskih profesionalaca i uspostavljanje poslovne saradnje, koja vodi većem broju koprodukcija.

Pored „Kombank dvorane”, koja je glavna lokacija ovogodišnjeg izdanja FAF-a, ovaj festival će biti održan i u: Domu omladine Beograda, Dvorani kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu „Fontana”, Centru za kulturu „Vlada Divljan”, Domu kulture „Studentski grad” i „Art” bioskopu u „Kolarčevoj zadužbini”.

Svečano zatvaranje 24. Festivala autorskog filma (FAF) biće održano u „Kombank dvorani” 30. novembra, projekcijom filma „Svi znaju” Ašgara Farhadija.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.