Događaji Srbija

U Leskovcu večeras počinje sedmi Međunarodni festival i letnja akademija muzike „STRINGS”

U Narodnom pozorištu u Leskovcu večeras će u 20 časova svečano biti otvoren sedmi po redu Međunarodni festival i letnja akademija muzike „STRINGS”.

Nakon ceremonije otvaranja ove manifestacije, koju organizuje Leskovački kulturni centar (LKC), nastupiće čuveni Akademski hor „Collegium Musicum”. Ovaj hor je svojevremeno vodila profesorka emeritus Darinka Matić Marović, a sada je na mestu dirigenta i umetničkog rukovodica dr um. Dragana V. Jovanović.

Celokupuni program ovogodišnjeg Međunarodnog festivala i letnje akademija muzike „STRINGS” obuhvata: koncerte klasične, džez i evergrin muzike, izložbu grafika i foto-izložbu, promociju knjige i akedemije, razgovore, predavanja… Takođe, kao deo manifestacije, 11 profesora-predavača će raditi sa stotinak polaznika u sklopu individualnih časova, odnosno orkestarske radionice. A pored profesora-predavača i izvođača iz Srbije, Leskovac će ugostiti i profesore i izvođače iz Austrije, Rusije, Severne Makedonije i Ukrajine.

(Fotografija: Program sedmog Međunarodnog festivala i letnje akademija muzike „STRINGS”, Leskovac, 2019; © LKC)

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.