U Leskovcu večeras počinje sedmi Međunarodni festival i letnja akademija muzike „STRINGS”

0

U Narodnom pozorištu u Leskovcu večeras će u 20 časova svečano biti otvoren sedmi po redu Međunarodni festival i letnja akademija muzike „STRINGS”.

Nakon ceremonije otvaranja ove manifestacije, koju organizuje Leskovački kulturni centar (LKC), nastupiće čuveni Akademski hor „Collegium Musicum”. Ovaj hor je svojevremeno vodila profesorka emeritus Darinka Matić Marović, a sada je na mestu dirigenta i umetničkog rukovodica dr um. Dragana V. Jovanović.

Celokupuni program ovogodišnjeg Međunarodnog festivala i letnje akademija muzike „STRINGS” obuhvata: koncerte klasične, džez i evergrin muzike, izložbu grafika i foto-izložbu, promociju knjige i akedemije, razgovore, predavanja… Takođe, kao deo manifestacije, 11 profesora-predavača će raditi sa stotinak polaznika u sklopu individualnih časova, odnosno orkestarske radionice. A pored profesora-predavača i izvođača iz Srbije, Leskovac će ugostiti i profesore i izvođače iz Austrije, Rusije, Severne Makedonije i Ukrajine.

(Fotografija: Program sedmog Međunarodnog festivala i letnje akademija muzike „STRINGS”, Leskovac, 2019; © LKC)

Ulaz je slobodan. Dobro došli!

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend