U Gračanici otvorena prva Baletska škola

0

Aleksandar Ilić, baletski umetnik, koreograf i umetnički direktor BELEF-a i Lidija Pavlović, baletska umetnica i pedagog klasičnog baleta, u saradnji Instituta za umetničku igru iz Beograda sa Domom kulture u Gračanici otvorili su prvu Baletsku školu na Kosovu, u Gračanici, smer klasičan balet.

„Misija Instituta za umetničku igru, jeste decentralizacija umetničke igre klasičnog baleta i savremene igre. Ono što je važno jeste da će se rezultati projekta videti krajem juna završnim koncertom, kada ćemo naravno i podvući neke rezultate tokom ovog našeg višemesečnog rada, a naglašavam i da je u procesu izrada sledećeg projekta, a to je klasičan balet 2, što je jako važno da se ova ideja nastavi“, istakao je Prvi solista baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i koreograf Aleksandar Ilić.

Prema rečima baletske umetnice i baletskog pedagoga Lidije Pavlović postupaće se po najvažnijim metodskim principima rada za svaki uzrast, koji su ustaljeni i u svim drugim školama klasičnog baleta.

„Pored svih plesnih koraka, koje sada treba devojčice i dečaci da upoznaju, radićemo i neke druge stvari i zanimljive koreografije, koji će biti kruna našeg zajedničkog rada“, rekla je baletska umetnica i baletski pedagog.

Inicijator projekta je Snežana Petrović, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Oglašavanje

O autoru

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend