Događaji Srbija

Trijumf tenisa na turniru poznatih kod Novaka

Idealan teniski ambijent, lepo vreme, dramatični mečevi, fer plej i veliki odziv poklonika tenisa učinili su finalni dan 14. Porše teniskog turnira poznatih i 10. Atlas mini tenis opena za decu do 10 godina – događajem za pamćenje !

Atanas Rajkov Viber i Goran Pitić
Atanas Rajkov Viber i Goran Pitić

Grad Beograd je i ovoga puta podržao programske akcije Turnira, dok su boje Gradskog sekretarijata za sport branili učesnici dubla Gak / Ćirić. Po prvi put su nagrađena dva igrača koji su najviše napredovali – Kiki Lesendrić i Žika Zana, dok su se na trofejno postolje muškog dubla vratili Aleksandar Milić Mili i Ivan Bugarčić. Titulu u konkurenciji ženskog singla odbranila je Adriana Čortan, a Žarko Lazetić je  povratio titulu pobednika u izuzetnom meču protiv bivšeg šampiona Milana Boškovića . Pobednik desetog turnira Atlas Mini Tenis Open – organizovanog u saradnji sa Teniskim savezom Beograda –  je Milan Medarević – a specijalni poklon Turnira uručen je odlazećem američkom ambasadorskom paru i velikim prijateljima turnira – Majklu Kirbiju i supruzi Sari.

Milan Bošković
Milan Bošković

Mnogobrojni učesnici – među kojima su najveću pažnju pobudili Savo Milošević, Gagi Jovanović, Neda Ukraden, Jelena Zana, Aleksandar Gajšek, Marko Đurovski, Ivan Gavrilović, Peđa D Boy, Goran Pitić, Nikola Kuljača, i mnogi mnogi drugi jedva čekaju novi susret da se druže i ukrste rekete. Turnir je uspešno lansirao i svoj Viber javni čet, putem kojeg će poklonici moći da prate sportske i humanitarne aktivnosti njegovih učesnika i partnera tokom cele godine.

Žarko Lazetić
Žarko Lazetić

Trofeje pobednicima i nagrade pohvaljenim igračima na Ceremoniji dodele trofeja turnira uručio je njegov zvanični promoter – Savezni Dejvis Kup selektor Bogdan Obradović, koji je i ove jeseni pohvalio turnir na širenju pozitivnih vrednosti tenisa kao sporta i kulture među poklonicima omiljenog sporta naše zemlje ! Humanitarni fond turnir uručen je Udrženju grada Beograda za borbu protiv dibetesa Plavi krug.

Atlas Mini Tenis Open
Atlas Mini Tenis Open

REZULTATI FINALA:

ŽENSKI SINGL : Adriana Čortan / Sara Powelson Kirby 6:2

MUŠKI SINGL :  Žarko Lazetić / Milan Bošković  7:6

MUŠKI DUBL : Mili i Bugarčić / Marković i Radojčić 6:2

ATLAS MINI TENIS OPEN : Milan Medarević / Aleksandar Karajlović 2:1

IGRAČI KOJI SU NAJVIŠE NAPREDOVALI :  Žika Zana i Kiki Lesendrić

Adriana Čortan
Adriana Čortan

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.