Svetska zvezda elektronske muzike – DJ Džejms Lavel gost 26. Palićkog filmskog festivala

0

Ovogodišnjji, 26. po redu, Palićki filmski festival priprema brojne novine za publiku koja će posetiti palićku oazu filma od 20. do 26. jula. Pored rekordnog broja filmova u 15 programskih celina, posetioci će, kao i prethodnih godina, moći da uživaju u muzičkim i vizuelnim događajima, koji su i oblikovali specifičnu atmosferu ove manifestacije.

(Fotografija: Film „The Man from Mo’Wax” – Džejms Lavel i DJ Šadou, 2016; © Donald Milne)

Jedan od posebnih događaja u toku održavanja festivala biće i specijalna projekcija britanskog muzičkog dokumentarca „The Man from Mo’Wax”, koji govori o turbulentnom životu i karijeri ikone andergraund DJ scene Džejmsa Lavela. Festival će ugostiti reditelja filma Metjua Džounsa, producenta Majkla Makmana i glavnog protagonistu filma Džejmsa Lavela, koji će nakon projekcije, 25. jula 2019 u bioskopu „Abazija” na Paliću, odgovarati na pitanja publike.

U ovom atipičnom dokumentarcu, koji na krajnje iskren način prikazuje uspone i padove popularnog umetnika, gledaoci će moći da prođu kroz gotovo tri decenije koje su oblikovale savremenu britansku kulturu, a u filmu o Lavelovom uticaju na muzičku scenu govore brojni svetski poznati izvođači: DJ Šadou, Ijan Braun, Masiv Atak, Grendmaster Fleš, Džoš Hom i mnogi drugi koji su u toku karijere sarađivali sa njim.

Ovo je izuzetna priča o jednoj od najenigmatičnijih, ali i najuticajnijih figura savremene britanske kulture, nastale od impozantne građe od 700 sati snimaka iz eksluzivne privatne arhive umetnika. Film „The Man from Mo’Wax” je retka prilika i jedinstvena šansa za uvid u Lavelovo stasavanje od nepoznatog tinejdžera do globalne muzičke zvezde.

„Ovaj film je mnogo ličniji od tipičnog muzičkog dokumentarca. Zauvek ću biti zahvalan Džejmsu i DJ Šadouu na ovom neusiljenom i dosad neviđenom pogledu u njihove živote, kao i na tome što su obojica bili toliko velikodušni da mi povere svoje intimne, to jest snimljene uspomene. Voleo bih da ljudi izađu iz bioskopa inspirisani i da im prenesemo barem delić Džejmsove divlje i lude sanjalačke strane ličnosti”, rekao je Metju Džouns, reditelj filma.

Džejms Lavel će narednog dana (26. jula 2019) nastupiti na Paliću u sklopu „Summer3p” festivala elektronske muzike, što je rezulat saradnje dva palićka festivala.

Na Palićkom filmskom festivalu će u toku njegovog 26. izdanja biti prikazano više od 130 filmova u 15 programskih celina, odnosno biti ugošćeni aktuelni evropski umetnici svih generacija i priređen dinamičan prateći program – uz brojne radionice, izložbe i muzičke događaje.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend