Događaji Srbija

Svečano otvaranje 28. „Roštiljijade” u Leskovcu

U Leskovcu će većeras u 20 časova i 45 minuta biti svečano otvorena 28. po redu „Roštiljijada”.

27. „Roštiljijada” (Leskovac, 2016)(Fotografija: 27. „Roštiljijada”, Leskovac, 2016)

Ova tradicionalna manifestacija održava se svake godine u poslednjoj nedelji avgusta i prvoj nedelji septembra. Ona afirmiše spremanje kulinarskih specijaliteta sa roštilja, poznatijeg i kao leskovački roštilj, koje proizvođači izlažu i prodaju na štandovima u centru grada. Za sedam dana trajanja, Festival roštilja poseti više od 700.000 ljudi, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, pa je time svrstava u sam vrh turističkih događaja u Srbiji.

Samu manifestaciju prati i niz kulturnozabavnih programa, kao što su: karneval sa vatrometom, pravljenje najveće pljeskavice na svetu za „Ginisovu knjigu rekorda”, takmičenje u brzom jedenju ljutih papričica (džinčiki), koncerti večeri naših poznatih estradnih umetnika

27. „Roštiljijada” (Leskovac, 2016)(Fotografija: 27. „Roštiljijada”, Leskovac, 2016)

Ovogodišnju „Roštiljijadu” otvoriće predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i, svojim nastupom, srpski pevač, slikar i pesnik Zvonko Bogdan. Takođe, u toku trajanja Festivala, koncerte će održati i: „Van Gogh”, „Riblja čorba”, Darko Filipović, „Atomsko sklonište”, „Tropico Band”, Ivana Jordan i „Pinkove zvezde”. Ostatak programa možete da pogledate ovde.

Koncert Nede Ukraden na 27. „Roštiljijadi” (Leskovac, 2016)(Fotografija: Koncert Nede Ukraden na 27. „Roštiljijadi”, Leskovac, 2016)

Dvadeset osma „Roštiljijada” trajaće od 28. avgusta do 3. septembra 2017, a njen glavni organizator je Turistička organizacija grada Leskovaca (TOL).

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.