Događaji Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

„Sve je umetnost“ – jesen 2017. u Beču

„Sve je umetnost“ – glavni grad Austrije će ove jeseni biti centar pre svega za ljubitelje savremene umetnosti iz čitavog sveta. U planu je održavanje velikog sajma umetnosti, „Nedelje umetnosti“, brojnih izložbi kao i „Duge noći muzeja“.

Sajam umetnosti „Viennacontemporary“ (www.viennacontemporary.at) predstaviće od 21. do 25. septembra u dvorani „Marx Halle“ savremenu umetnost sa težištem na centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi (ovoga puta fokus je na Mađarskoj). Na sajmu će biti zastupljeno oko 100 galerija iz 26 zemalja a predviđen je i program sa izvođenjima, specijalnim izložbama i razgovorima sa umetnicima. Ove godine prvi put će biti predstavljene visoko kvalitetne skulpture međunarodnih umetnika.

U odabranim bečkim galerijama internacionalni kustosi predstaviće 21 izložbu savremene umetnosti. To je koncept „curated by vienna“  koji se održava od 15. septembra do 14. oktobra. Ovogodišnji moto glasi „image/reads/text“ i bavi se značajem jezika u savremenoj umetnosti.

© Martin Vesely

„Parallel Vienna“ predstaviće od 19. do 24. septembra divergentne pozicije mlade kao i etablirane savremene umetnosti.

© ORF, Hans Leitner

U „Dugoj noći muzeja“ 7. oktobra od 18 časova do jedan sat iza ponoći u skoro 100 bečkih muzeja i ustanova kulture moći će da se uđe sa samo jednom kartom. Na programu će takođe biti i razgovori sa umetnicima kao i muzika uživo. Karta za „Noć muzeja“ važiće i kao karta za prevoz šatl-busom između lokacija.

© Rainia Moslam

„Vienna Art Week“ se ove godine održava od 13. do 19. novembra pod motom „Transforming Technology“. Izložbe, podijumske diskusije, predavanja, razgovori sa umetnicima, specijalna vođenja, instalacije i izvođenja biće posvećeni uticaju automatizacije, digitalizacije i tehnološkog razvoja na društvo i umetnost.

„Art&Antique“ je sajam za umetnost, antikvitete i dizajn a održava se od 4. do 12. novembra u palati Hofburg. Na sajmu će brojne austrijske i internacionalne galerije predstaviti antikvitete, staklo, nameštaj, ručno rađene umetnine, skulpture kao i modernu i savremenu umetnost.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.