Događaji Srbija

Stujart Dajmond u Beogradu: Humane metode ključ do uspeha u pregovaranju

Jedan od vodećih mislilaca iz oblasti pregovaranja, autor svetskog bestselera “Dobiti više – Kako da pregovaranjem postignete svoje ciljeve u stvarnom svetu” I dobitnik Pulicerove nagrade, profesor Stjuart Dajmond održao je predavanje za predstavnike poslovne zajednice u Beogradu.

Stuart Diamond
Stuart Diamond

Predavanje, čiji su domaćini bili Direct Media, AmCham Srbija i Samizdat B92 okupilo je veliki broj menadžera i predstavnika kompanija koji su od profesora Dajmonda saznali pojedinosti redefinisane teorije pregovaranja predstavljene u njegovoj knjizi, nedavno objavljenoj na srpskom jeziku u izdanju Dajmond podučava na svetskim univerzitetima i savetuje vlasnike kompanija i najviše državnike u više od 40 zemalja sveta. Na osnovu svog 25-ogodišnjeg iskustva napravio je preokret u podučavanju veštine pregovaranja koristeći takozvane humane metode, kao što su: uvažavanje percepcije druge strane, emocionalna osetljivost, uspostavljanje snažne lične povezanosti i neprikosnoveno poštovanje istine.

Tokom dvočasovnog predavanja upriličenog za partnere Direct Media, članice AmCham Srbija i drugu poslovnu javnost, Dajmond je kroz ilustrativne primere iz prakse, predstavio alate svoje teorije pregovaranja, kao I konkretne rezultate postupka. Jedno od iskustava koje je podelio je bio uspešan ishod pregovaračkog procesa u Boliviji, kada je uspeo da ubedi 3000 poljoprivrednika iz dzungle da umesto ilegalne koke, počnu da uzgajaju banane.

Stuart Diamond Hyatt 2

“U procesu pregovaranja su daleko ubedljivije I delotvornije strategije koje počivaju na medjuljudskim odnosima I obzirnosti prema emocijama drugih, jasni ciljevi i postupno posmatranje svake situacije kao jedinstvene. Opšteprihvaćeni koncepti racionalnosti, moći, odustajanja i „win-win“ koncepti zapravo uglavnom ne funkcionišu najbolje“, poručio je Dajmond.

Stjuart Dajmond će u Beogradu boraviti i 7.8. kada će u knjižari Delfi SKC od 15h do 17h, potpisivati svoju knjigu i sa posetiocima razgovarati o tome kako da dobiju više u pregovaranju, bilo da se radi o svakodnevnim konfliktnim situacijama ili postizanju bitnog poslovnog dogovora.

 

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.