Događaji Srbija

Stefan Dedić najbolji točilac piva u Beogradu

Nakon brojnih takmičenja širom sveta, čuveni Stella Artois Draught Master turnir održan je u Beogradu u četvrtak, 28. aprila. Barmeni su demonstrirali svoje umeće u točenju piva, kao i poznavanje čuvenih Stella Artois „9 koraka do savršenstva“.

U konkurenciji od 20 barmena, nakon dva kruga takmičenja, stručni žiri je proglasio Stefana Dedića za najboljeg točioca piva u Beogradu, koji će zajedno sa drugoplasiranom Jelenom Obradović i trećeplasiranim Sergejem Belavinom učestvovati u ekskluzivnom finalu turnira, u junu mesecu na Belom dvoru.

Sa leva - III, II i I mesto (Large)

Posle beogradskog takmičenja, Stella Artois Draught Master karavan u toku maja posetiće Šabac, Sremsku Kamenicu, Niš i Kragujevac, kako bi bili odabrani najbolji točioci piva koji će zajedno sa beogradskim predstavnicima „odmeriti snage“ u velikom finalu. Tri prvoplasirana učesnika osvojiće glavnu nagradu – put na Wimbledon, najprestižniji teniski turnir čije je zvanično pivo upravo Stella Artois.

Pored samog takmičenja, svi prisutni su imali priliku da poslušaju i zanimljivu obuku i otkriju „Stella tajnu“ pravilnog točenja i serviranja piva u 9 koraka:

1. Važno je da koristite čistu, dobro ohlađenu čašu koju pri sipanju držite za dršku kako biste je sačuvali od toplote ruku.
2. Da ne biste izgubili na ukusu i aromi piva, prvi mlaz iz točilice nemojte sipati u čašu jer je bio u kontaktu sa vazduhom.
3. Pivo točite pod uglom od 45 stepeni – tako se stvara savršeni odnos pene i tečnosti.
4. Tokom sipanja čašu treba lagano da ispravite i spuštate na dole, što pomaže pravljenju pene.
5. Nakon sipanja, čašu sklonite od točilice kako biste sprečili da zalutale kapljice ostanu na čaši.
6. Penu isecite nežno pod uglom od 45 stepeni.
7. Pena treba da bude jednaka debljini dva prsta ruke, ni manje ni više.
8. Kada se pivo u čaši stabilizuje, spoljnu stranu obavezno isperite hladnom, svežom vodom.
9. Pivo servirajte sa logom na čaši okrenutim ka napred. Tako će čaša Stella Artois zasijati punim sjajem.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.