Događaji Bosna i Hercegovina

Stari grad Pset kao savršena kulisa modne bajke Đenane Mesić

Svečano veče „Čarobna noć“ na Starom gradu Pset u Bosanskoj Krupi koje je ambijentalno opravdalo naziv, otvoreno je spektakularnim puštanjem deset bijelih golubova.

Dizajnerka Đenana poslala je simboličnu poruku: „Ljubav pokreće svijet.“ Ideju je dobila potvrdom dolaska prijatelja iz Sarajeva, Beograda, Zagreba i Ljubljane. Đenana Mesić održala je prvu modnu reviju vlastite kolekcije svečanih haljina, bluza i sukanja sa simboličnim nazivom „Jedna mala iz Bosanske Krupe“ koja je rađena od prirodne svile grež, bured, saten svile, lana sirovog po kojima je autorka slikala cvjetne motive specijalnom bojom za svilu. Krojački salon Jelke Bundalo iz Novog Grada izradio je konstrukcije po nacrtima autorke.

„Iako se dugo bavim slikanjem po svilenim maramama, na generalnoj probi na Starom gradu potekle su tople suze na prve taktove harmonike Azre Halitović, studenta Muzičke akademije u Sarajevu. Pomislila sam „Uspjela sam!“, rekla je harizmatična dizajnerica.

Plesni klub „Hypnotic“ čije su djevojke svjetske prvakinje u latin showu bile su i dio modne revije – nosile su s prijateljicama dizajnerke Đenane modele na reviji. Učenica niže Muzičke škole Krupa s osvojenim drugim mjestom na federalnom takmičenju u Bihaću, Amila Šertović, djevojka iz Ljubljane Janja Martinjak izvedbom francuske šansone na gitari i poklon supruga dizajnerke recitacija „Mala moja iz Bosanske Krupe“ Mirsada Mesića, činili su revijalni programa ovog modnog spektakla koji je Pset napunio do poslednjeg mjesta.

Specijalni gost bio je dizajner Vladimir di Krupski, koga osim kolegijalnih odnosa za dizajnerku veže i isti rodni grad.

„Vladimir je „kumovao“ i upoznavanju mene i djevojke koja je bila zadužena za koreografski dio, PR događaja, ali i moj svečani izlazak, poznate BiH manekenke Jelene Govedarice i modno-scenskog performera čuvenog u cijelom regionu. Jelena je pravi profesionalac! Izvukla je najbolje od prostora i manekenki gdje je sam čin revije bio veličanstven“, rekla je vidno uzbuđena Mesićeva.

„Evo moj povratak na modnu pistu u sjajnom ambijentu. Rado sam prihvatila Đenaninu želju! Koreografskim dijelom prezadovoljna. Ona je sjajna žena drago mi je sarađivati s ovako pozitivnim ljudima. Ponosna sam na nju, uspjela je zaista!“, rekla je Govedarica.

Ideja za reviju proistekla je iz njezinog djevojačkog sna. Kupajući se na Uni ispred kuće u kojoj je rođena, gledala je u Stari grad i maštala o vlastitoj zabavi u pomenutom prostoru.

„Pazite što želite, možda vam se to i ostvari!“ – u ovom slučaju apsolutno je potvrđeno! 

Foto: PR

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.