Spoj zvuka i ilustracije: Izložba mlade umetnice Myllen Nićić u Galeriji Polet

0

U ponedeljak, 15. oktobra od 19h u Galeriji Polet biće otvorena prva samostalna izložba umetnice Milene Nićić pod nazivom „Crtanje između podzemnih redova“. Izložbu će pratiti unplugged koncert muzičara Dingospo Dali, Regulator, Astor Lajka, Vin Triste, Besne Gliste, Marko Aleksandar Gajic i Sanja Tisma čija je muzika i inspirisala Milenu za stvaranje nesvakidašnjih ilustracija.

Doživljavajući CD omote kao jednu „umetničku knjižicu“ koja se svojom vizualizacijom tonova nadovezuje na zvuk, kod Milene se rano izrodila fascinacija ovom simbiozom vizuelnog i auditivnog, kao i sveukupnim grafičkim identitetom raznovrsne muzike, od detaljima protkanog nadrealizma prog rock, stoner rock i black metal albuma do minimalizma shoegaze žanra.

Za potpuni doživljaj publici, pored svake slike nalaziće se tekst pesme koja joj je poslužila kao inspiracija, kao i QR code koji posetioci mogu da skeniraju telefonom i tako puste pesmu sa YouTube-a dok posmatraju ilustracije Milene Nićić.

Izložba će biti otvorena do 24. novembra.

Više informacija na Myllen Nićić / Crtanje između podzemnih redova, izložba i koncert

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend