Događaji Srbija

Spektakl plesne trupe „Una Saga Serbica“ u „Sava Centru“

U Velikoj dvorani u „Sava Centru“ 7. maja 2016. od 20 časova, plesni ansambl „Una Saga Serbica“ izvešće svoj muzičko-scenski spektakl.

Plesna trupa „Una Saga Serbica“ nastala je 2012. godine, sa ciljem da dostigne i nadmaši uspeh svetskih plesnih trupa. Neiscrpan izvor svoje inspiracije ovi umetnici pronalaze u lepotI Balkana, njegovoj istoriji, nasleđu, kulturi, a nadasve igri u kojoj, povezujući plesne korake, reči, note i ljude, stvaraju jedan novi ugao gledanja na kulturu sa ovih prostora i tako prikazuju na jedinstven način svu lepotu vremena koje je za nama.

Ovaj spektakl je kombinacija izvornog folklora, nadograđenog novom formacijom, koju čine mladi profesionalni igrači, koji odražavaju i neguju ritmičku umetnost. Ovde koncept prati priča, oličena kroz 3D tehnologiju, koja na jedinstven način, povezuje igru i vizuelni doživljaj.
Dobro poznati etno ritmovi dobijaju osvežavajući niz novih nota, koji će iznenaditi vrsne poznavaoce muzike sa ovih prostora i oduševiti one koji je prvi put slušaju.
Sa željom da inspirišu buduće generacije da nastave da neguju folklornu kulturu, ansambl „Una Saga Serbica“ ovim spektaklom teži da oživi i približi igračko nasleđe savremenoj publici. Igrači  ansambla „Una Saga Serbica“ će vas svojom igrom odvesti u svet mašte i učiniti da se povežete sa svojim korenima na jedan moderan i drugačiji način.

Cene ulaznica: 800, 1000 i 1500 dinara.

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.