Događaji

Snezana Dakic i Irina Vukotic na radionicama za roditelje

Prvu edukativnu radionicu za roditelje u cilju smanjenja konzumiranja alkoholnih pića kod maloletnih lica vodio je dr Dejan Todorović, psihijatar, koji je davao savete i svoje stručno mišljenje zainteresovanim roditeljima kako bi da sprečili zloupotrebu alkohola kod svoje dece koja prolaze kroz kritičan period adolescencije. Poznate mame Irina Vukotić i Snežana Dakić diskutovale su na ovu temu i davale savete roditeljima.

Nažalost danas deca jako mlada ulaze u sve vrste problematičnog ili rizičnog ponašanja, tako da je osnovna škola pravo vreme za edukaciju i prevenciju. Mi, roditelji smo najodgovorniji za to da svojoj deci ukažemo na opasnost,“ izjavila je Snežana Dakić na prvoj edukativnoj radionici.

Poznate mame na prvoj edukativnoj radionici

Irina Vukotić, ovom prilikom je rekla:

Zaista mislim da je ova inicijativa kompanije Pernod Ricard odlična i da je ovo što smo pokrenuli samo početak buđenja i razgovora na različite teme, kao što je ova, alkoholisanje maloletnih osoba. Moramo da pričamo o tome jer to postoji, i bitno je napravimo prevenciju i da osvestimo roditelje i decu da bi svima bilo mnogo bolje.

Poznate mame na prvoj edukativnoj radionici
Poznate mame na prvoj edukativnoj radionici

Radionicu, koja je sastavni deo Pernod Ricard programa koji podržava odgovorno konzumiranje alkokoha, podržala je Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti “Vita”. Ova pilot radionica služi kao najava za seriju radionica koje će biti organizovane od septembra 2015.

Na radionici roditelji su imali priliku da čuju više o glavnim faktorima koji utiču napovećani rizik od zloupotrebe alkohola kod maloletnika i dobiju praktične savete zakomunikaciju sa svojom decom, s namerom da razviju njihovo samopouzdanje i pomognu im da steknu zdrave načine za rešavanje izazova koje život nosi.

Posvećenost Pernod Ricarda prevenciji konzumacije alkohola kod maloletnika,ogleda se i u aplikaciji Wise drinking, prvoj globalnoj aplikaciji koja promovišeodgovorno upotrebu alkohola, koju je Grupa razvila prošle godine.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.