Događaji Slovenija

„SladoleDan” u Tašmajdanskom parku

Sladoled je provereni recept za dobro raspoloženje! Zato vas pozivamo na najveći praznik sladoleda – „SladoleDan”, koji će danas, od 12 časova, biti održan u Tašmajdanskom parku u Beogradu. Posetioci će imati priliku da uživaju u već dobro poznatim, kao i u novim ukusima svoje omiljene poslastice.

Praznik, sladoledu u čast, sada već tradicionalno, treću godinu zaredom, obeležava kompanija „Frikom”. Tašmajdanski park će tog dana, sve do 15 časova, biti pretvoren u poseban kutak, u kojem će zabavu u raznim društvenim igrama moći da pronađu i najmlađi i nešto stariji posetioci – uz pregršt novih ukusa sladoleda.

Za veselo raspoloženje pobrinuće se popularni Jagodići, koji će za decu izvesti specijalnu predstavu i dočarati im svoje dogodovštine na safariju. Nakon predstave, posetici će moći da se druže sa članovima porodice Jagodić.

Takođe, veselu atmosferu, pri isprobavanju novih i uživanju u omiljenim ukusima sladoleda, dodatno će zagrejati klovn Šašavko i nadmetanje u pomalo zaboravljenim igrama – „bacanje kamena s ramena”, „školice”, „skakanje u džakovima” i „lastiš”. A oni najodvažniji će imati priliku da sa povezom preko očiju udaraju pinjatu, dok ih ostatak ekipe navodi gde se ona nalazi. Pobednici u ovim zabavnim igrama, naravno, imaće priliku da osvoje vaučere za sladolede.

Poznato je da se Svetski mesec sladoleda godinama unazad obeležava svakog jula, odnonso Svetski dan sladoleda svake treće nedelje u julu – koji je ove godine 20. jula. Inače, ovaj praznik je ustanovljen u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) 1984. godine, na predlog tadašnjeg, 40. predsednika Amerike Ronalda Regana.

(Fotografija: „SladoleDan”, 2017, Tašmajdan, Beograd; ©Frikom)

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.