Događaji Srbija

Sinoć u Sava Centru održana 16. mts Noć Reklamoždera

Sava Centar je svoj bogati novembarski program zavrsio fantastičnom manifestacijom mts Noć Reklamoždera, koja je na najbolji način najavila nastupajuće praznike. Raspoloženu publiku, na samom ulasku u Sava Centar dočekala je muzika iz Naxi DJ kornera, a pravu karnevalsku atmosferu, dodatno su uveselili pokrovitelji manifestacije: mts, Samsung, Uniqa, Sensation refresh drink, Black’n’Easy kafa, Frikom, Avon i Nacionalna turisticka organizacija Crne Gore.

Tema ovogodišnje Noći bila je: zlatna Srbija. Zemlja sjajnih sportista koji su svojim neverovatnim uspesima na svetskim i evropskim takmičenjim, osvojenim prvim mestima i zlatnim medaljama, bili definitivno najbolja reklama Srbije u svetu!

Tim povodom, Brand Serbia, nagradu za najbolju promociju Srbije dobilo je Ministarstvo omladine i sporta, a nagradu je primio ministar Vanja Udovičić koji je ove večeri bio u društvu zlatnih sportista, Milice Dabović zvezde ženske košarkaske reprezentacije i fudbalera mlade reprezentacije Srbije Filipa Manojlovića. Publika je ovaj sportski, zlatni trio nagradila ovacijama. Nagradu je uručila gospođa Ljubinka Zarubica, direktor funkcije za marketing i razvoj direkcije za privatne korisnike Telekoma Srbije, koja je istakla da oni kao kompanija uvek daju značajnu podršku sportu i sportistima.

nagrada telefon samsung pripala Maji Jolkic u sredini

Ambasador Reklampždera, nagradu za najveći humanitarni doprinos društvu dobila je fondacija „Novi Beograd“ koja se nesebično zalaže za pomoć deci. Nagradu ispred fonadacije primio je naš proslavljeni sporista Aleksandar Šapić.

Fresh talent nagrada pripala je mladim stvaraocima koji su svojom kreativnošću skrenuli pažnju reklamožderskog borda sa reklamama koje su sami snimili. Nagradu su primili, Srđan Janković, učenik Treće beogradske gimnazije i Aleksandar Ignjatović, apsolvent IT akademije u Zemunu. Nagradu je predala, direktorka marketinga Uniqa osiguranja, gospođa Sonja Marić.

World Tour nagrade za domaću i regionalnu reklamu koje su završile na svetskoj retrospektivnoj turneji Noći Reklamoždera i tako obišla svet dobile su 4 reklame:

Drama u taxiju “ Otelo“ za JDP, agencije MCCann Beograd. Nagradu su primili, gospođa Svetlana Paroški menadžerka za odnose s javnošću JDP-a i glumac iz spota Nebojša Ljubišić.

Druga srpska reklama iz svetske turneje 2015 jeste i reklama za Jelen pivo „Naša stvar“, agencije Leo Burnett.

Treća nagrada je izuzetna reklama o Beogradu. “ Beokonstruktivizam“ u režiji Borisa Miljkovića za Turističku organizaciju Beograd, koju je primio direktor ove institucije gospodin Miodrag Popović.

Četvrta nagrada za reklamu u svetskoj turneji pripala je reklami Telekoma Slovenije „Itak – Govori ljubezen“, čiji je autor kreativni direktor agencije „Pristop“, gospodin Aljoša Bagola.

Naj domaća reklama 2015 – Predstavnica agencije SuperStar, organizatora mts Noći Reklamoždera – Goga Grubješić i predsednica žirija publike, Jelena Mihajlović – student Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu proglasile su pobednika najpopularnije domaće reklame po broju glasova publike. Nakon formiranja fantastične liste TOP 31 i višemesečnog online glasanja, pobedila je reklama FRIKOM „7 secrets by KING“

Naj glumac u reklami – Medijski partner manifestacije, besplatne novine 24 SATA dodelile su nagradu čitalaca za NAJPOPULARNIJEG GLUMCA U REKLAMI. To je Ivan Bosiljčić, koji nažalost nije bio u mogućnnosti da primi nagradu pa ju je u njegovo ime preuzeo direktor marketinga kompanije Frikom.

Naj inovacija – nagrada za reklamu koja je izašla iz standardnih okvira i zadivila javnost inovativnom i efektnom realizacijom je reklama za 4G “ Pokrivamo Srbiju da biste je vi otkrili“ kompanije mts. I za sam kraj, dodeljena je nagrada, tačnije prestižni telefon Galaxy S6 edge + zanimljive FB aktivacije “ Otkrij nam Tvoj svet“. Pobednika je izabrao gospodin Miško Nećak, filmski reziser, scenarista i režiser reklama. Ovaj, jedan od najpoželjnijih telefona pripao je Maji Jolkic, koja je na konkursu bila najkreativnija. Ona je nacrtala svoj svet, jer ne može da naslika sve sto voli, kako je izjavila.

I to je bio sjajan uvod u prvi, od četiri bloka reklama koje je za ljubitelje Noći Reklamozdera spremio njen autor i selektor Jean Marie Boursicot.

Prepuna dvorana Sava Centra izgledala je čarobno sa svetlećim Uniqa balonima i karnevalskom muzikom Sensation poštaljki.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.