Događaji Crna Gora

Sajam „Najbolje iz Crne Gore“

Drugi po redu sajam „Najbolje iz Crne Gore“ održaće se 24. i 25. oktobra u tržnom centru Delta City u Podgorici. Na njemu će se predstaviti domaći proizvođači vina, maslina i maslinovog ulja, meda, pršuta, mliječnih proizvoda, ljekovitog bilja i organskih proizvoda.

Prvi put manifestacija je okupila preko 30 crnogorskih proizvođača čije je proizvode probalo više od 20.000 posjetilaca.

Iz organizacije agencije Advantage kažu da ih raduje podatak da je desetak crnogorskih opština pokazalo interesovanje da pomogne i predstavi prehrambenu ponudu svoga kraja.

Cilj ovog projekta je prije svega, upoznavanje građana sa prehrambenim proizvodima koje nude crnogorski proizvođači. Želja je da se na taj način promovišu mali crnogorski proizvođači iz svih krajeva Crne Gore koji su poznati po kvalitetu svojih proizvoda

Takođe jedan od ciljeva projekta je i stvaranje svijesti i navike kod građana da kupuju domaće proizvode i na taj način doprinesu, ne samo zdravijem životu, već i razvoju crnogorske ekonomije.
Posjetioci će moći da probaju proizvode koji budu izloženi ali i da se upoznaju sa proizvodnom tehnologijom i receptima za pripremu jela.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.