Događaji Hrvatska Srbija

Prvomajski #AloneTogether: Ovog petka Rajko Grlić gost KC Grada

Iza nas su tri emisije na online platformi #AloneTogether, a ovog karantinskog prvomajskog vikenda KC Grad donosi nam još dve epizode serijala na svom kanalu, u petak 01.05. i u subotu 02.05.od 21h.

Prvog dana vikenda gosti Alone Together platforme biće Rajko Grlić, reditelj, producent, scenarista i profesor na Univerzitetu Ohajo u SAD, odakle se i javio Kulturnom centru Grad, tu je i mlada umetnica Viktorija Zdravković čija je izložba “Iru”, planirana u Gradskoj galeriji, odložena, a čućemo i nastup kantautorke Ane Ćurčin i videti spotove benda proto tip nastale u karantinu. U subotu nas očekuje Mile Hund iz Rijeke, jedan od omiljenih Grad rezidenata, sa zabavom Mile Voli Disko.

proto tip
Bend proto tip

Između ostalog, Rajko Grlić će u emisiji pričati i o saradnji sa Nebojšom Glogovcem na filmu “Ustav Republike Hrvatske”: “Bila je neizmerna sreća da sam imao Glogija, da je on to igrao, da je volio, i ta igra je bila jedna od najlepših glumačkih igara koje sam se sa nekim igrao”.

Rajko Grlić

Govoreći o filmu “Čaruga” kao vrsti vesterna, Grlić je rekao da bi svaki režiser zakonom trebalo da snimi barem jedan vestern: “To je jedan pravi oblik filma i onoga što film ima u sebi – rubove zakona i nezakona. Ja tvrdim da je vestern najsličniji antičkoj tragediji u podeli vrednosti, morala…” Sa Grlićem se razgovaralo i o slobodama u doba pandemije, o seriji “Grlom u jagode”, o socijalnom životu u vreme i posle krize, o stanju u filmskoj industriji i mogućoj budućnosti, ali i o vanrednom stanju u SAD.

Ana Ćurčin

U prvoj fazi projekta Alone Together prilozi se snimaju u kućnoj varijanti, uz poštovanje preporuke ograničenog okupljanja ljudi i slanje poruke o solidarnosti i svesti o problemu u kome se ceo svet našao, a kroz princip “digital closeness” projekat je svojevrsna antiteza sveprisutnom “social distance” modelu. Format kolažnog karaktera emituje se u doba zabrane kretanja tj. preporučene izolacije, a projekat takođe čine i književne, muzičke i filmske preporuke umetnika koje možete čitati na sajtu sajtu.

Online platforma #AloneTogether je program posvećen promociji umetnosti i kulture koji se sastoji od muzičkih nastupa, intervjua, razgovora i preporuka u vidu kratkih formi predstavljanja stvaralaštva muzičara, književnika, filmskih autora i drugih umetnika i njihove svakodnevice u ovom nesvakidašnjem vremenu.

Prethodnu emisiju pogledajte ovde:

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Oglašavanje

Oglašavanje

Oglašavanje

Pratite nas na Facebook-u

Oglašavanje