Događaji Najave Crna Gora

Prvi internacionalni sajam knjiga u Podgorici

Glavni grad Crne Gore Podgorica, uz podršku Ministarstva kulture, organizovaće u periodu od 18. do 22. novembra 2015. godine 1. internacionalni sajam knjiga.

“Projekat organizovanja sajma knjiga jedan je od najznačajnijih novih projekata Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice. Tim projektom želimo da pospiješimo uslove za rad izdavačkih preduzeća, da unaprijedimo status crnogorskih autora, ojačamo kulturne veze s pojedincima, preduzećima i institucijama iz zemalja regiona i svijeta. Sajam knjiga je jedna od najboljih prilika da autorima, izdavačima, prevodiocima i agentima za književnost iz regiona i svijeta pošaljemo poruku da ih očekujemo u modernoj Podgorici, gradu s velikim kulturnim potencijalima.

Glavni grad Podgorica sa svojim partnerima i saradnicima pripremio je bogadu ponudu za autore i izdavače. Zato vjerujemo da će realizacijom ovoga projekta u punoj mjeri biti ostvarena naša misija.” navodi sekretarka Sekretarijata za kulturi i sport glavnog grada Podgorica, Mr Nela Savković Vukčević.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.