Događaji

Prva ponoćna gerila trka održana u Beogradu

U čast najbolje trkačke patike svih vremena održana prva ponoćna „gerila“ trka u Srbiji – „BGDmidnight10“

Prva ponoćna „gerila“ trka u Srbiji„BGDmidnight10“ u organizaciji „Beogradskog trkačkog kluba“ (BRC) održana je noćas u Beogradu! Na ovaj način brojni trkači, predstavnici medija i poznate ličnosti su proslavili dolazak, po mišljenju mnogih, najbolje trkačke patike ikada kreirane – adidas ULTRA BOOST. Reč je o patici koja trkačima pruža najveći povrat energije, veću udobnost, stabilnost stopala i kontrolisano trčanje.

IMG_1255 Mirka Vasilejvic, Bojan Peric, Tamara Paunovic, Milos Nadazdin

U beogradskom klubu THE TUBE atmosfera je noćas dostigla usijanje kada su svečano predstavljene ULTRA BOOST patike, a prvi koji su imali priliku da ih odmah testiraju bili su Mirka Vasiljević, Bojan Perić, Miloš Nadaždin, Tamara Paunović, Marija Kilibarda i trkači koji su učestvovali u prvoj ponoćnoj „gerila trci“ u Srbiji – „BGDmidnight10“.
IMG_1435 Ivan Miskeljin, Milos Dajevic, Milan Ivic

Tačno u ponoć, 50 najhrabrijih trkača, krenulo je u osvajanje beogradskih ulica, koje nisu bile zatvorene za takmičare, staza nije bila označena, a trčalo se na sopstvenu odgovornost. Svako odstupanje od zadate rute značilo je diskvalifikaciju (RUTA TRKE), a stazu dugu 10km prvi je istrčaoMiloš Dajević (35:28). Odmah za njim na cilj su stigli naš državni prvak u maratonu Ivan Miškeljin (35:42) i Milan Ivić (38:54). Ni devojke nisu zaostajale, tako da je prva do cilja stigla Nataša Ćulafić (41:00), zatimDanijela Barać (43:19) i Marija Kanački (43:50).

IMG_1443 Natasa Culafic, Danijela Barac, Marija Kanacki

Gust saobraćaj u gradu nije bio toliki problem takmičarima da istrče trku, koliko visoka temperatura koja je noćas iznosila preko 20 stepeni.

-Velika vlaga u vazduhu je sigurno usporila svakog od nas večeras, ali ova trka je nešto potpuno novo i drugačije u Srbiji i upravo taj stepen rizika koji nosi sa sobom, povećao je tenziju i želju za pobedom – izjavio je pobednik trke Miloš Dajević.

-Tempo večerašnje trke je bio približan Beogradskom maratonu, a osim visoke temperature i vlage najveći izazov za svakog od nas predstavljale su raskrsnice i semafori koji su imali crveno svetlo – izjavio je naš državni prvak u maratonu Ivan Miškeljin, koji je ovom nesvakidašnjom trkom obeležio pet godina takmičenja u atletici.

U prvoj ponoćnoj „gerila“ trci u Srbiji trčalo se Dobračinom ulicom, Braće Jugovića, Bulevarom Despota Stefana, Džordža Vašingtona, Takovskom, Kneza Miloša, Savskom i Karađorđevom ulicom, Savskim i Dunavskim kejom, Tadeuša Košćuškog, Cara Dušana i nazad do kluba THE TUBE u Dobračinoj ulici. Tri prvoplasirana takmičara u obe kategorije adidas je nagradio sa 10, 7 i 5 hiljada dinara, dok su najbrži trkač i trkačica osvojili na poklon najnovije Ultra Boost patike.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.