Događaji Kultura Pozorišta Bosna i Hercegovina Crna Gora Hrvatska Severna Makedonija Slovenija Srbija

Predstava za decu „U potrazi za snom” u Centra za kulturu „Vlada Divljan”

Scenski spektakl za decu “U potrazi za snom” Škole igre Ašhen Ataljanc održaće se 24. marta u 11 i 13h, na velikoj sceni Centra za kulturu “Vlada Divljan” na Paliluli i biće spoj glume, muzike i plesa. Ovaj dečiji spektakl govori o odrastanju, ljubavi, poverenju, o devojčici koja je izgubila svoju baletsku patiku i u potrazi za njom svašta novo otkriva i pronalazi zajedno sa publikom. Učesnici predstave su polaznici Škole igre Ašhen Ataljanc, počev od najmlađih pa do srednjoškolaca, polaznici Škole glume Teatar 13 , mladi karatisti iz Karate kluba Diplomatik kao i Beogradski igrački centar (više od 80 učesnika).

Ono što odvaja ovu predstavu od drugih predstava za decu je to što su deca i njeni glavni akteri i samim tim lakše će približiti pozorište drugoj deci, što je i osnovni cilj ovog projekta. Podrška najmlađima u songovima je pop pevač I baletski umetnik Aleksa Jelić i operska pevačica Ana Marčetić.

Režiju potpisuje Uroš Janković, a koreografiju Ašhen Ataljanc.

Karte su u prodaji online ili na prodajnim mestima Eventim Serbia po ceni od 600 dinara.

Škola igre Ašhen Ataljanc osnovana je 2011. godine, sa ciljem da na potpuno novi način predstavi poimanje igračke umetnosti, kao i da kroz specifične procese edukacije stvara nove, mlade igrače, širokog spektra znanja, koji vladaju svim stilovima igre i koji mogu da odgovore svim zahtevima bilo kog pozorišta ili baletske trupe u svetu.

Od svog osniivanja, škola se posvetila radu sa mladim igračima koji su želeli da prošire svoja znanja i poboljšaju svoje igračke tehnike, kao i radu sa decom različitih uzrasta, koja se kroz specifične, ali zabavne procese rada, tek pripremaju za ozbiljne i uspešne prve baletske korake.

U školi predaje odabrani tim pedagoga, koji svoje bogato profesionalno iskustvo i znanje, ne samo klasičnog baleta, već i svih ostalih stilova umetničke igre, prenose deci kroz svakodnevni rad na časovima, kao i kroz rad na pripremi školskih predstava i koncerata.

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.