Počinje „Leto u Skadarliji”

0

Na platou ispred Kuće Đure Jakšića i duž čitave Skadarske ulice, 1. juna 2018. u 19 časova biće svečano otvorena poznata manifestacija „Leto u Skadarliji”.

Svakog petka u toku ovog leta, kroz raznovrstan program za sve posetioce, naši glumci, u ulogama značajnih ličnosti sa početka 20. veka – kroz pesmu, igru, anegdote, priče i skečeve, a na autentičan i humoristički način, mislima će nas vratiti u vreme boemskog života Skadarlije.

Učestvuju: Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića, Milan Tubić kao Đura Jakšić, Dušica Novaković u ulozi Žanke Stokić i Ljiljana Jakšić kao Skadarlijska dama. Glumac Bojan Hlišč će u ulozi skadarlijskog dobošara čitati Kodeks o ponašanju u Skadarliji, dok će orkestar, zajedno sa glumicom Jelnom Mit izvesti nekoliko muzičkih numera koje su bile najslušanije u vreme između dva Velika rata u Beogradu.

Oragnizator ovogodišnjeg „Leta u Skadarliji” je Turistička organizacija BeogradaTakođe, juče je otvorena nova sezona razgledanja Beogradu sa reka, pod nazivom „Beograd, Vaš domaćin. U ovom pogledu moći ćete da uživate svakog ponedeljka od 18 časova, odnosno svake subote i nedelje od 16 i od 18 časova.

A pored ove manifestacije, 16. juna od 18 časova, svake subote, moći ćete da uživate i u muzičko-umetničkom programu „Leto na Kosančiću”, odnosno 21. juna 2018. od 19 časova u jubilarnim 50. Kalemegdanskim sutonima”.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily Magazine |Kažu da sam umetnik koji vredno usavršava svoje, na vreme prepoznate, talente… ja im verujem. Smatram da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije, bez kojih je život besmislen! Počeo sam da se bavim glumom 2001, a novinarstvom 2015. godine, što su danas moje profesije. Završio sam poznatu beogradsku školu glume i novinarsku školu Udruženja novinara Srbije (UNS), čiji sam stalni/redovni član. Takođe, stalni/redovni sam član i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Student.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend