Događaji Srbija

Pampers Unicef proslavio svoj deseti rođendan

Desetogodišnje partnerstvo između Pampersa i Unicefa proslavljeno je danas uz najavu da je ono pomoglo eliminaciju materinskog i neonatalnog tetanusa u 17 zemalja, kao i uz poziv roditeljima i njihovoj deci da se pridruže specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu da se eliminiše neonatalni tetanus u svim zemljama sveta, svuda gde god da još postoji kao pretnja.

9fa5e051-c768-459c-aa50-1094a457fad6

Neonatalni tetanus pogađa porodice u najsiromašnijim zemljama sveta i javlja se u slučajevima kada su novorođenčad zaražena kao direktni rezultat nehigijenske porođajne prakse, kao što je sečenje pupčane vrpce nehigijenskim instrumentima. Jednom kada je neonatalni tetanus ustanovljen, nema pravog leka, i on još uvek oduzima živote 49.000 novorođenčadi svake godine[2], što je ekvivalent gubitka života jedne bebe na svakih 11 minuta.

Za deset godina, partnerstvo Pampersa i Unicefa imalo je samo jendu želju: da eliminiše materinski i neonatalni tetanus svuda u svetu. Uz pomoć roditelja, od kada je započela kampanja Pampersa i Unicefa „Jedno pakovanje jedna vakcina“oko 500.000 novorođenčadi je spašeno3 i stotine miliona majki i njihovih beba zaštićeno je od ove teške I smrtonosne bolesti.

Jelena Zajeganovic Jakovljevic, Rukovoditeljka programa za rani razvoj, UNICEF Beograd, izjavila je:

U ime UNICEF-a, želim da se zahvalim Pampersu za decenijsku saradnju. Partnerstvoizmeđu  Pampersa i UNICEF-a je doprinelo da se o podigne svest o značaju vakcina protiv tetanusa, I, što je najvažnije, spasilo je i zaštitlo živote miliona majki I beba u svetu. Potrebno je, međutim da I dalje nastavimo da radimo, jer  još uvek ima 85 miliona žena i beba  koje su izložene riziku I životnoj opasnosti.  Tužna istina jeste da se toliki životi gube, a da protiv  neonatalnog tetanusa zapravo postoji veoma jednostavna prevencija –  vakcina.  Verujemo da ćete nastaviti da podržavate kampanju Pampers UNICEF 1 pakovanje = 1 vakcina koja spasava.”

e903ce0b-f3d8-46ce-8790-03575d75bce3

Na proslavi desetog rođendana kampanje, Ana Sofrenovic, Biljana Tipsarevic i druge poznate ličnosti koje podržavaju Pampers UNICEF kampanju simbolično su ugasili svećice na torti i poželeli da se eliminiše materinski i neonatalni tetanus, i pozvali sve roditelje i njihovu decu da se pridruže istoj želji.

Ove godine Madagaskar i Mauritanija priključile su se listi zemalja kojima Pampers® omogućava sredstva kako bi se eliminisao materinski i neonatalni tetanus. Svakako, u  još 214  zemlji ova bolest predstavlja pretnju. Kroz nastavak jednostavne “1 pakovanje= 1 vakcina koja spasava” kampanje, Pampers® podržava vakcinisanje u 20[3] od tih zemalja i UNICEF radi sa brojnim partnerima koji su se priključili naporu da se ova bolest eliminiše. Ovaj napor podrazumeva i rad sa vladama, kao i organizaciju dopremanja vakcina.

Kako možete pomoći?

„1 pakovanje= 1 vakcina koja spasava”

za svako pakovanje Pampers® pelena  Pampers New Baby-Dry i Pampers Active Baby-Dry, tokom 31.oktobra -31.decembra Procter & Gamble podržava UNICEF u borbi protiv neonatalnog tetanusa sa 4.4p/€0.056. UNICEF ne favorizuje nijedan brend ili proizvod. Pampers nastavlja da podržava vakcinaciju u 20 zemalja, pomažući da se zaštite životi novorođenčadi koja su u opsanosti.

Više informacija  www.pampers.com ili www.unicef.org.

Pridružite nam se u našoj rođendanskoj želji kako bismo sa Pampers®-om i UNICEF pomogli da se zaštite bebe širom sveta od nenonatalnog tetanusa. www.Pampers.com

 

[1] Bangladeš, Benin, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Kina, Komoros, Kongo (Republika), Obala Slonovače, Egipat, Eritreja, Gabon, Gana, Gvineja Bisao, Irak, Laos (Narodna Demokratska Republika), Liberija, Madagaskar, Malavi, Mauritanija, Mozambik, Mjanmar, Namibija, Nepal, Ruanda, Senegal, Sijera Leone
[2] Based on Child Health Epidemiology Reference Group (CHERG) of WHO and UNICEF (Lancet, Okotbar 2014)
3 *Na osnovu podataka iz februara  2015
4 Avganistan, Angola, Centralna Afrička Republika, Čad, Kongo (Demokratska Republika), Ekvatorijalna Gvineja, Etiopija, Gvineja, Haiti, Indonezija, Kenija, Mali, Niger, Nigerija, Pakistan, Papua Nova Gvineja, Filipini, Somalija, Sudan, Južni Sudan i Jemen
[3] Avganistan, Angola, Kambodža, Čad, Etiopija, Gvineja, Haiti, Indonezija, Kenija, Mali, Niger,  Nigerija, Pakistan,  Filipini, Republika Sudan, Republika Južni Sudan, Somalija i Jemen
Tags

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.