Događaji Srbija

Otvorena prijava na 9. konkurs za „VIRTUS“ nagrade

Raspisan je konkurs za dodelu devete godišnje nagrade „VIRTUS„.

Kako prenosi „Medija Centar – Beograd“, konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove i fondacije i pojedince koji su toku 2014. i 2015. godine podržali neku društvenu ili neprofitnu akciju, odnosno organizaciju.

Od prethodne godine konkurs za „VIRTUS“ nagradu otvoren je i za nominacije u oblasti individualnog doprinosa filantropiji. Neprofitne organizacije, javne ustanove i organi uprave nemaju pravo prijave, ali imaju pravo nominovanja kandidata za nagradu.

"VIRTUS" nagrada

Kandidate za nagrade iz svih oblasti mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije, kao i same kompanije i preduzeća koji imaju programe iz oblasti korporativne filantropije.

Svrha ove prestižne nagrade je da prepozna i javno istakne kompanije, preduzeća i pojedinačne darodavce koji na strateški način dugoročno podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima. Takođe, jedan od ciljeva nagrade je da dalje promoviše i stimuliše filantropiju (čovekoljublje) u našoj zemlji kako bi se što veći broj kompanija i pojedinaca u budućnosti uključio u slične korisne programe ili akcije.

Sam nagradni konkurs daje priliku organizacijama civilnog društva i krajnjim korisnicima donacija da javno izraze svoju zahvalnost darodavcima. Sa druge strane, nagrada daje mogućnost i samim kompanijama i pojedincima da dobiju veću podršku javnosti za projekte u koje veruju i kojima istinski doprinose.

"VIRTUS" nagrade 2015.

Nagrada se dodeljuje u pet kategorija: „VIRTUS Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, „VIRTUS Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, „VIRTUS Nagrada za malo i srednje preduzeće, „VIRTUS Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora.

Ovo je prva nagrada ovakve vrste koja se organizuje u Srbiji i referentno mesto za sve one koji ulažu u opšte dobro.

Ideja za dodelu „VIRTUS“ nagrada pripada „Tragfondaciji (u saradnji sa Evropskom unijom, Balkanskim fondom za demokratiju, USAID, „VIAfondacijom, „Fondacijom braće Rokfeler“ (RBF), „Fondacijom Č.S. Mot„, časopisom „Ekonometar„, „Biznis“ magazinom, magazinom „Nova ekonomija„, „Business Info Grupom„, „eKapijom„, „AmCham Srbija„, „Medija centrom – Beograd“ i Društvom Srbije za odnose sa javnošću). Nagrada je ustanovljena 2007. godine.

Trag je domaća fondacija koja podstiče ljude da se aktivno uključe u poboljšanje života u mestima u kojima žive. Proteklih godina podržali su 1.200 uspešnih projekata u vrednosti od preko 5 miliona evra, širom Srbije.

"Trag" fondacija

Rok za prijem prijava je 22. oktobar 2015. godine.

Više informacija na www.tragfondacija.org

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.