Događaji Srbija

Otvorena 15. „Sinergija“

Juče je u hotelu „Crowne Plaza„, u Beogradu, otvorena jubilarna 15. „Sinergija(najveći regionalni informatički skup), pod sloganom „Innovate it“ („Inoviranje„), koju organizuje kompanija „Microsoft Srbija„.

Najznačajnije tema ovogodišnje „Sinergije“ su: pojava novog operativnog sistemaWindows 10„, kao i „Office 365„, „Azure„, „Cloud & Data Platform“ i razvojni alati. Gosti su stručnjaci u oblasti informacionih tehnologija (IT) iz Srbije i regiona.

"Sinergija"  (Fotografija: Sinergija)

„Sinergija“ je najveća i najuticajnija godišnja konferencija posvećena informaciono-komunikacionim tehnologijama i njihovoj poslovnoj primeni u regionu Jugoistočne Evrope. Ova konferencija postala je regionalni brend i sinonim za sve što je novo i aktuelno u IT svetu. „Sinergija“ je prvenstveno namenjena IT javnosti (IT stručnjaci), ali je s godinama prerasla u sveobuhvatnu društvenu mrežu ljudi koji su otvoreni, iskusni i voljni da svoja znanja prošire i dele sa drugima.

Sinegrija“ će biti održana od 21. do 23. oktobra 2015. godine. Prva „Sinergija“ održana je 7. juna 2001. godine, kojom je označen povratak kompanije „Microsoft“ na naše tržište.

"Microsoft"  (Fotografija: „Microsoft“, Nexio)

„Microsoft“ (srp. „Majkrosoft„) je američka međunarodna korporacija koja se bavi računarskom tehnologijom. Osnovali su je Bil Gejts i Pol Alen, 1975. godine. Korporacija broji 80.000 radnika u 85 zemalja, koji proizvode široku paletu softvera (operativni sistemi, programi za uređivanje, baze podataka, razvojni alati…).

Više informacija na https://www.mssinergija.net

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.