Događaji Srbija

Otvoren najmaštovitiji festival u regionu – „Beogradski Manifest“

Na Kalemegdanu u Beogradu, juče je otvoren „Beogradski Manifest“ – jedinstvena platforma za predstavljanje najboljih manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona.

"Beogradski manifest" (2016)(Fotografija: „Beogradski Manifest“, 2016)

Ovaj veliki festival manifestacija i destinacija osmišljen je tako da se posetiocima što vernije prenese autentičan duh i atmosfera, kao i kulturne i turističke vrednosti manifestacija. Svojim dnevnim sadržajima, prevashodno, gaji porodične vrednosti, a večernji sati posvećeni su omladini. Kreativnim i maštovitim idejama spaja tradiciju i savremeno doba, pružajući zabavu za sve uzraste i najrazličitija intresovanja.

Posetioci, pored najzanimljivijih manifestacija i destinacija, na jednom mestu mogu videti najbolje muzičke izvođače iz celog regiona, atraktivne plesne programe i šarene karnevalske povorke. Na filmskim festivalima biće predstavljena najnovija ostvarenja, a deca će, u zonama posvećenim njima, moći da gledaju pozorišne predstave, nastupe dečjih horova, uživaju u jahanju konja i učestvuju u brojnim radionicama i igrama.

"Beogradski manifest" (2016)(Fotografija: „Beogradski Manifest“, 2016)

U olimpijskoj 2016. godini, sportska zona će predstaviti naše olimpijce kroz razne sportske discipline i na nesvakidašnji način poželeti im sreću pred polazak u Rio de Žaneiro.

Gastronomskim manifestacijama je posvećena posebna pažnja. Svet dobre hrane namenjen je svima koji žele da se pokažu u pripremanju autentične hrane sa ovih prostora i promovišu manifestacije na temu gastronomije. Posetioci će imati priliku da uživaju u tradicionalnoj hrani, koju će na licu mesta pripremati majstori kuvanja, javne ličnosti i šampioni u svojim kategorijama.

"Beogradski manifest" (2016)(Fotografija: „Beogradski Manifest“, 2016)

Svetske atrakcije poput Festivala balona i Festivala vatrometa, svake godine pobuđuju ogromno interesovanje posetilaca.

Hrana, muzika, ples, filmovi, deca, sport, performansi, atrakcije, konji, turizam, kultura, edukacija i promocije, kao činioci programa ovog festivala, usklađeni su na način da posetiocima omoguće da svoja interesovanja prate šetajući kroz Zone festivala, iskoristivši na najbolji način svoj dan sa porodicom ili prijateljima. Svi sadržaji ovog savremenog i konceptualno neobičnog festivala odvijaju se u nekoj od 15 programskih celina, smeštenih u dva osnovna programska segmenta.

"Beogradski manifest" (2016)(Fotografija: „Beogradski Manifest“, 2016)

Prateći svetske tendencije i interesovanja turista, kraj maja, kao termin za održavanje „Beogradski Manifest“, odabran je upravo pred početak sezone kada najveći broj turista planira koje će destinacije i manifestacije obići te godine.

Procena je da će atraktivni sadržaji, jedinstvena lokacija i idealan termin održavanja, praćeni prethodnim uspehom i velikom promotivnom kampanjom, privući preko sto hiljada posetilaca.

"Beogradski Manifest" (2016)(Fotografija: „Beogradski Manifest“, 2016)

Karte možete kupiti na festivalskim biletarnciama po ceni od: 350 (do 17 časova) i 450 dinara (od 17 časova). Za decu do deset godina, ulaz je slobodan.

Zatvaranje „Beogradskog Manifesta“ je 29. maja 2016.

Pogledajte video snimke najave najmaštovitijeg festivala u regionu:

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.