Događaji Srbija

Otvoren 39. Međunarodni sajam turizma

Na Beogradskom sajmu danas je otvoren 39. po redu Međunarodni sajam turizma, pod sloganom „Uživajte na vreme!”.

(Fotografija: 39. Međunarodni sajam turizma, 2017)

Ovo je najveća turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi, koja je do sada dobila brojne nagrade i pohvale. Skoro 40 godina ispunjava svetske standarde u poslovanju, sa izlagačima gradi partnerske odnose, a kvalitetnom ponudom i raznim dešavanjima svake godine privlači sve veći broj posetilaca.

Na ovogodišnjem Sajmu biće predstavljeno oko 1.100 izlagača iz 56 zemalja. Svoju turističku ponudu prvi put će predstaviti Rusija i Kina, a zemlja partner za 2017. godinu je Crna Gora. Kao posetilac manifestacije moći ćete da rezervišete turistički aranžman na koji ostvarujete popust od pet do pedeset odsto.

(Fotografija: Međunarodni sajam turizma)

Uporedo sa Sajmom turizma, na Beogradskom sajmu biće održane još tri manifestacije: 13. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo „Horeca”, osmi Sajam vina „BeoWine” i 13. Sajam suvenira „Posetite Srbiju”.

Trideset deveti Međunarodni sajam turizma održava se od 23. do 26. februara 2017. Cena pojedinačne ulaznice je 300, dok je za grupne posete 200 dinara.


NASA otkrila sedam novih planeta sličnih Zemlji

(Fotografija: Ilustracija Sunčevog sistema i sedam novootkrivenih planeta; NASA)

Na današnjoj konferenciji za medije NASA je objavila da je van Sunčevog sistema pronašla još sedam novih planeta (egzoplanete) sličnih Zemlji. Za tri od njih se veruje da imaju vodu, čak i okeane.

Pogledajte video-snmak:

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.