Događaji Srbija

Otvoren 26. Međunarodni kongres i Sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja

Čemu 75 odsto žena svakodnevno posvećuju puno vremena? Naravno, svom izgledu! A koji je gradkolevkakozmetičkih preparata? Naravno, Pariz! Tim povodom otvoren je Sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja.

26. Međunarodni kongres i Sajam kozmetike, nege kose, estetike i zdravlja, pod sloganom „Dodir Pariza„, je najveći beauty (lepota) sajam na području jugoistočne Evrope. Sajam ima međunarodni karakter i održava se dva puta godišnje, u proleće i na jesen. Otvoren je danas na Beogradskom sajmu u Hali 2, a biće zatvoren sutra, 18. oktobra 2015. godine.

Podeljen je na dva dela: Izložbeni deo (izloženi su: razni preparati za negu kože, kose, ruku, noktiju, stopala, oprema za kozmetičke salone, wellness proizvodi, dekorativna kozmetika, parafarmaceutski proizvodi, parfemi, estetske ordinacije, škole i edukativni centri za negu lepote…) i Kongresni deo i radionice (organizuju se razne aktivnosti, predavanja u trajanju od 25 i 50 minuta, a treneri renomiranih frizerskih kuća demonstriraju najnovije tehnike šišanja, farbanja, nadogradnje i nege kose).

Poznato je da žene vode računa o svom izgledu još iz doba pre nove ere, npr. kraljica helenističkog Egipta Klepoatra VII Tea Filopator (vladala od 51. p. n. e. do 30. godine p. n. e), koja se, da bi ostala lepa, kupala u magarećem mleku.

Kleopatra VII Tea Filopator  (Fotografija: Kleopatra VII Tea Filopator, Wikimedia)

Sajam je do sada imao veliki broj posetilaca (kozmetičari, frizeri, farmaceuti, lekari, estetski hirurzi…). Namenjen je kako profesionalcima, tako i svim zainteresovanima.

Više informacija na http://www.sajamkozmetike.com/dodir-pariza

About the author

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.