Događaji Srbija

Otvaranje drugog „Blakan Tube Fest-a” (BTF)

U Velikoj sali u „Sava centru” danas će, tačno u podne, biti otvoren drugi po redu „Blakan Tube Fest” (BTF).

Ovaj festival je posvećen fanovima „Jutjub” kulture i najpoznatijim jutjuberima na Balkanu, budući da je „Jutjub” (engl. „YouTube”) zajednica poslednjih nekoliko godina u ogromnom porastu, a popularnost koju pojedini autori imaju meri se desetinama i stotinama hiljada subskrajbera (engl. subscribers). Posebno veliku gledanost i popularnost ima „Jutjub” zajednica Balkana, gde ukupni brojevi pregleda najpopularnijih klipova balkanskih jutjubera dostižu preko 200 miliona.

BTF predstavlja direktan susret „Jutjub” zvezda i njihovih fanova, kao i svojevrsnu reviju i festival najboljih klipova u protekloj sezoni. Takođe, Festival je regionalnog karaktera, te spaja ljude sa prostora nekadašnje Jugoslavije, pa je „Jutjub” trenutno jedno od retkih mesta na kojem se mladima prikazuje kako nacionalnost i vera ne bi trebalo da sprečavaju ljude da rade zajedno stvari koje vole.

Pogledajte program i koji će to jutjuberi biti učesnici ovogodišnjeg „Blakan Tube Fest-a:

111(Forografija: Program drugog „Blakan Tube Fest-a”, 2016)

Prvi BTF imao je više od pet hiljada posetilaca, dok su video-snimci i izveštaji ove manifestacije, jutjubera učesnika i posetilaca obuhvatili oko tri miliona pregleda.

Ulaznice možete kupiti na biletarnici „Sava centra”, po ceni od 600 dinara za dan.

Pogledajte video-snimke o „Blakan Tube Fest-u:

Mesečni program „Sava centra pogledajte ovde.

About the author

Nikola Stojanović

Nikola Stojanović

UREDNIK za Srbiju | Adria Daily magazin | Njegove tri najveće ljubavi u umetnosti jesu: gluma, pisanje i novinarstvo. Smatra da je kreativnost osnova kulture i umetnosti, odnosno multimedije – bez kojih je život besmislen! | Redovni je član Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.