Održavanje jubilarne desete „Evropske noći istraživača” u Srbiji

0

U više od 30 gradova u Srbiji, od 23. do 28. septembra 2019. biće održana jubilarna deseta „Evropska noć istraživača”.

Ovogodišnjoj naučnoj avanturi u Srbiji pridružiće se najveći broj gradova dosad. Evropsko naučno druženje posvećeno istraživačima u Srbiji svakog septembra istovremeno bude održano u svim krajevima Evrope.

Od prvih koraka koje je pravila zajedno sa nama pre cele decenije, „Evropska noć istraživača” je rasla iz godine u godinu, otkrivajući nam ono najlepše lice nauke: uzbudljivo, zabavno, hrabro i odvažno. Na pragu da promeni ceo svet na bolje! A sada je vreme da krenemo u nova osvajanja, da istražimo, usvojimo i podelimo nova znanja, te sve nas poziva da joj se pridružimo na tom putu. Otvorite dobro oči, naoružajte se radoznalošću, pitanjima i osmesima i pronađite naučnu reprezentaciju u svom gradu, koja će da vas čeka kako bi vam pokazala sve ono na čemu svakodnevno vredno radi. I nemojte da se plašite ako se posle ovog druženja osetite kao superheroj iz nekog stripa ili kao heroina neke filmske priče, jer evropska noć kroz znanje daje moć!

Deseta „Evropska noć istraživača” je podržana od strane Evropske komisije u sklopu „Marija Sklodovska-Kiri” akcije, koji predstavlja program Evropske unije (EU) za jačanje evropske istraživačke karijere.

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend