Događaji Srbija

Održano humanitarno veče „Muzika & moda“ u Beogradskoj filharmoniji

Tokom jučerašnje večeri u prepunoj sali Beogradske Filharmonie, u organizaciji agnecije FABRIKA, održan je humanitarni, kulturno-modni događaj kao nastavak serijala „Muzika & moda“, ovog puta sa svetskim umetnicima iz regiona. Cilj događaja bio je da se promoviše klasična muzika koja kod nas, pre svega u medijima, nema mesto koje zaslužuje.

Na ovom događaju učestvovala su sledeća poznata imena iz modne i muzičke industrije: Boris Ćalić, modni kreator iz Crne Gore koji je diplomirao na prestižnoj akademiji za modu u Velikoj Britaniji, gde je sticao iskustvo, između ostalog i kao asistent Roksande Ilinčić, Jadranka Jovanović, mecosopran u pratnji prof. Nikole Rackova, Olgica Gjorgieva iz Makedonie, jedna od najpoznatijih modnih kreatorki iz Makedonije, Aleksandar Simić, kompozitor i pijanista sa izuzetnom Internacionalnom karijerom Izmedju ostalog je komponovao za Ujedinjene nacije (NASA je specijalno za njegov serijal 12 kompozicija, 12 zodijackih znakova kreirala video zapise sa njihovim originalnim snimcima vasione), Jelena Mihailović, čelistkinja, Jela Čelo je održala veliki broj koncerata širom sveta, prošle godine je svirala na dodeli Oskara, u okviru Kameronove fondacije, Ivica Skoko, vodeći modni kreator iz Hrvatske, Ratmir Martinović, pijanista iz Crne Gore redovan profesor na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu, Verica Rakočević, najpoznatija srpska modna kreatorka sa međunarodnom karijerom.

Srpska medijska scena je bombardovana i kontaminirana “estradnim zvezdama” bez pokrića koje svoju karijeru i ogromnu medijsku zastupljenost zasnivaju na skandalima, razgolićenosti i kiču. Predstavljanjem vrhunskih umetnika koji su sinoć pokazali zbog čega su izuzetno cenjeni u inostranstvu organizatori su želeli da ukažu na prave vrednosti koje će adekvatnom promocijom izgurati one koji ne zaslužuju medijsku pažnju i čija „umetnost“ nije ništa drugo do kič i šund, bez umetničke vrednosti. Svi prisutni umetnici, muzičari i modni kreatori, su ispraćeni gromoglasnim aplauzom, što je pokazatelj da prave vrednosti i te kako nalaze put do publike koja je željna kulture.

Kao i dosadašnji događaji koje agencija Fabrika organizuje u poslednjih pet godina i ovaj je bio posvećen deci Prihvatilišta. Ovog puta namera je bila da se prikupe sredstva da se ovoj deci obezbedi sve za Uskršnje praznike.

Sinoćno veče je obeležila vrhunska umetnost kojoj svi ljubitelji iste i teže, ali i predivno druženje I veliko srce svih umetnika koji su bez obzira na svoj pretrpan program, učestvovali bez honorara, sa željom da podrže ideju i učine srećnim decu Prihvatilišta. Na kraju večeri priređeno je iznenađenje kada je Aleksandar Simić jednu od svoju kompozicija posvetio deci Prihvatilišta.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.