Događaji Srbija

Održano humanitarno takmičenje novinara u pravljenju Big Mac burgera

Tim, koji su činili glumci Bojan Perić, Milan Kalinić i pisac Marko Vidojković, pobednici su McDonald`s humanitarnog takmičenja u brzini i spretnosti pravljenja Big Mac burgera, koje je organizovano u McDonald’s restoranu na Terazijama. Stručni žiri, koji su činili Slobodan Radeta, iz Ill Primo škole kuvanja, Slađana Korićanac i Nenad Dašić, iz kompanije McDonald’s, imao je veoma težak zadatak da proglasi pobedničke timove, koje je kompanija McDonald’s nagradila novčanim nagradama. Ukupan budžet nagrada je bio 376.000,00 dinara.

„Cilj današnjeg druženja je bio da ugostimo naše saradnike iz javnog života i medija, ali na jedan neuobičajen način. Poznato je da McDonaldd’s značajnu pažnju posvećuje podršci zajednice u kojoj posluje i dugi niz godina podržavamo razna humanitarna udruženja, kao i sportske i kulturne manifestacije. Zato smo ovaj put odlučili da kroz takmičenje u brzini i spretnosti pravljenja BigMac burgera doniramo 3.000 evra, i to tako što je najbrži tim dobio 1.500, drugi po redu 1.000, a treći 500 evra. Zaista smo srećni i zahavalni svima koji su danas učestvovali u ovom pre svega humanitarnom događaju“, rekla je Desanka Landauer, direktorka marketing u kompaniji McDonald’s Srbija.

U takmičenju je učestvovalo osam timova od po tri člana, predstavnika medija, javne ličnosti i blogeri, a tri tima je kompanija McDonald’s nagradila novčanim nagradama, koje su oni po sopstvenom izboru donirali u humanitarne svrhe. Prvu nagradu u iznosu od 186.000,00 dinara dobili su glumci Bojan Perić, Milan Kalenić i pisac Marko Vidojković i oni su odlučili da taj novac doniraju Organizaciji za poštovanje i brigu o životinjama – ORCA.

Drugo mesto je osvojio tim koji su činili Marko Katić (Play radio), Snežana Subotić (Adria daily) i Srđan Ilić (eduTV) koji su nagradu od 124.000,00 dinara poklonili Centru za integraciju mladih za uslugu koju realizuju za Svratište.

Trećeplasirani tim su činile takođe predstavnice medija Jelena Stjepanović (portal B92), Jasna Jovanović (City magazin) i Biljana Romić-Punoš (magazin Biznis i finansije). One su svoju nagradu u iznosu od 62.000,00 dinara donirale Osnovnoj školi „Antun Skala“ za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju.

Kompanija McDonald’s će u narednim danima kontaktirati sve ustanove koje će dobiti novac i uplatiti dogovorene sume.

About the author

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.