Događaji Srbija

Održani četvrti „Susreti ideja“ u kreativnoj atmosferi u Beogradu

Četvrti inspiracijski događaj u okviru projekta „Živi svoju ideju“ koji je kompanija SBB pokrenula zajedno sa SBB Fondacijom i u tu svrhu obezbedila fond od 10 miliona dinara, mentorstvo, administrativnu i logističku podršku, održan je juče i u Beogradu.

Svi prisutni bili su u mogućnosti da se u kreativnoj atmosferi, kojoj su doprineli kandidati iz Beograda i okoline, upoznaju sa projektom koji omogućava svim pojedincima i organizacijama da prijave svoje ideje, a najbolji dobiju novac za njihovu realizaciju ili početak realizacije. Ovom prilikom je preko 50 kandidata prezentovalo je svoje ideje zaposlenima iz SBB-a.

„Kada osmislite neki projekat, teško je da sagledate ideju iz pravog ugla i budete objektivni, zato sam Susrete ideja videla kao odličnu priliku da testiram svoju ideju direktno sa zaposlenima SBB-a, dobijem reakciju drugih ljudi, čujem kritike i korisne savete,“ izjavila je Vera Ivetić iz Beograda, jedan od kandidata konkursa.

Susreti ideja imaju za cilj da sve kandidate inspirišu, ohrabre i pruže im mogućnost da dobiju stručne savete od našeg tima kako bi njihova ideja bila što bolja. Danas smo imali priliku da čujemo veoma interesantne ideje onih koji su nam se pridružili i ovom prilikom pozivam i sve druge  ljude sa dobrim idejama koje će doneti pozitivnu promenu u društvu ili doprineti razvoju usluga SBB-a, da se do 20. juna prijave na konkurs brzim i jednostavnim popunjavanjem prijave na sajtu www.zivisvojuideju.rs,” izjavila je Jovana Lukić, direktor SBB Fondacije.

Nakon Kragujevca, Niša i Novog Sada, poslednji „Susreti ideja“  održani su i u Beogradu, gde su svi zainteresovani kandidati, imali priliku da prezentuju i upotpune svoje ideje. Prvi pobednici biće predstavljeni javnosti nakon prvog finala 30. juna kada će SBB žiri doneti odluku o idejama koje će odmah podržati, jer procenjuje da su spremne za realizaciju. Ideje za koje žiri smatra da imaju veliki potencijal, ali im je neophodna dodatna razrada, nastaviće da se razvijaju uz pomoć mentora sa Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, nakon čega će u drugom finalu, krajem godine, biti poznati svi pobednici.

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.