Događaji Srbija

Održana prva ProEvents konferencija u Beogradu

U utorak je u Beogradu održana prva ProEvents konferencija namenjena svim organizatorima i partnerima koji direktno ili indirektno imaju beneficije u ogromnoj industriji događaja.

Događaji su veliki generatori profita, kanal marketinga i šansa za branding i rebranding mnogih gradova, destinacija i kompanija. Pružaju nepregledni broj mogućnosti za razvoj i nose veliki potencijal. ProEvents je jednodnevna konferencija namenjena svima koji imaju dodira sa MICE (meetings, incentives, conferences, events) industrijom i koji se na posredan ili neposredan način bave organizacijom događaja (event management-om).

Konferencija je prenela najsavremenija znanja iz oblasti menadžmenta, marketinga i novih tehnologija od strane dokazanih predavača iz industrije organizacije događaja.

Rob Davidson iz konsalting kompanije MICE Knowledge, kao “centralna figura” ProEvents 2105 konferencije otvorio je događaj prezentacijom na temu “Tajne uspešnog događaja”. Izuzetno predavanje, inspirativno,
energično i kreativno prenošenje znanja, ideja i veština propraćeno je nizom pitanja i interakcije sa učesnicima koji su izvukli maksimum od cenjenog stručnjaka koji spada u top 10 eksperata za Event Managament Evrope.

Srđan Stanković, osnivač Supernatural festivala i autor nagrađivanog promo filma Soulfood Srbija i Danube in Serbia koji će uskoro biti emitovan, otkrio je šta je sponzorima najbitnije da bi podržali jedan događaj i preneo svoje višegodišnje iskustvo iz prakse.

12310018_1057426907622213_6439398397930281388_o

Dejan Pejčinović, otkrio je šta uspešne hotele deli od manje uspešnih, koji su najsavremeniji trendovi u hotelijerstvu, koji su to sve dodatni izvori prihoda za hotele i koje alatke menadžeri koriste u cilju što boljih rezultata.

Dušanka Ilić, prezentovala je iz ličnog iskustva, kao vlasnica kompanije Kut Point koliko je on-line zajednica bitna za održivost jednog događaja i kako se može staviti u funskicju rasta i razvoja događaja.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona, predstavio je najuspešniji sportski događaj Srbije i potencijal koji sportski događaji nose za zajednicu, a pogotovo njihov značaj za razvoj turizma i povećanje prometa svih poslovnih subjekata koji tu posluju (hoteli, restorani, agencije, transportne firme, konsalting i sl.).

Aleksandar Protić je pokazao direktnu vezu između profita i kulture, istakavši da “kultura jede strategiju” jer je najvažniji pokretač i generator najuspešnijih svetskih događaja.

Časlav Mančić je svoju prezentaciju fokusirao interno jačanje kapaciteta organizacije događaja, jačanje timskog duha, orijentaciju na rezultat, a ne na posao.

12307452_1057414217623482_5454212141286948605_o

Nikola Vučićević je istakao da tržište organizacije venčanja u Srbiji generiše promet od 250 miliona evra samo od direktinh troškova i naznačio sve dobre primere iz prakse istakavši da je to jedan od najunosnijih poslova danas svuda u svetu.

Čast da zatvori konferenciju imala je Vera Jovanović, koordinator Nušićijade – po mnogima najoriginalnijeg i najkreativnijeg događaja Srbije. Pokazala je kako sinergijom, znanjem i veštinama jedna mala sredina može zasijati potpuno novim sjajem, dajući mnoge beneficije zajednici kroz uspešno organizovan događaj.

Petar Slavković, u ime organizatora TEMMS Consulting agencije, zahvalio se prisutnima i istakao da svi predavači dele jednu istu stvar a to je ljubav i energija prema onome što rade ističući da svi oni uživaju u svojim poslovima i da je to najbitniji razlog zašto su uspešni i zašto njihovi sistemi napreduju. Dodao je da je cilj konferencije da pokaže znanja, tehnike i veštine, podeli ideje kojima će pomoći organizatorima da događaje učine održivim, a ne zavisnim od finansijske podrške partnera i države.

About the author

Avatar

Snežana Subotić

Zaljubljenik u PR, organizaciju događaja, TED/TEDx konferencije, psihologiju, kulturu, novinarstvo... Realni optimista sa stavom.

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.