Događaji Srbija

Održana promocija novog albuma Lene Kovačević: „Džezeri“

Pop-džez pevačica i kompozitor, Lena Kovačević, predstavila je svoj treći album pod nazivom „Džezeri“ u izdanju PGP RTS-a, na promociji održanoj u Ellington’s klubu, u hotelu Hajat.

Ovaj album – omaž pesmama koje svi volimo, sačinjen je od 10 numera, među kojima su “Sa druge strane jastuka“, „Dobro jutro džežeri“, “442 do Beograda“, “Od kada tebe volim“…

Lena Kovacevic  (6)

Album je rađen u Beogradu i Njujorku, aranžiran i produciran od strane Vladimira Nikolova, Leninog prijatelja sa muzičkog konzervatorijuma iz Amsterdama i čoveka odgovornog za orkestraciju Oskarom nagradjenog filma  “The Artist“.

Lenina želja je bila da kompozicije koje volimo i poznajemo, čujemo iz jednog sasvim novog ugla. Ova vrsta albuma-obrada u svetu je postao gotovo standard, kod nas je ovo jedna od svežih ideja, koja kroz kolaž pop i džez muzike prikazuje  Bajagine pesme u jednom novom tonu i senzibilitetu.

Lena Kovacevic  (9)

Album je stigao na naše tržište i može se nabaviti u bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama u Srbiji, kao i u prodavnici PGP RTS-a u Jug Bogdanovoj 2, kao i online na mejl prodaja@pgp.rs. Prvi singl „Poljubi me“ dostupan je na YouTube-u, kao i na Leninom sajtu, Facebook strani i Tviter profilu.

Lena Kovačević do sada je objavila albume „Dobar dan za pevanje“ (2009) i „San“ (2013), koji je najprodavaniji album u Srbiji u 2013. godini među izdanjima iz celog regiona.

Lena Kovacevic  (11)

Lenin sajt, blog i društvene mreže:

https://soundcloud.com/lena-kovacevic *** http://blog.lenakovacevic.com/

About the author

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.