Događaji Srbija

Održana premijera mjuzikla „Monti Pajton #Spamalot“

Brodvejski hit mjuzikl „Monti Pajton Spamalot”, autora legendarnog Erika Ajdla, u režiji Radoslava Raleta Milenkovića a pod dirigentskom palicom Vesne Šouc, premijerno je izveden sinoć u Velikoj sali Sava Centra.

„Monti Pajton Spamalot“ oduševio je publiku svojim prepoznatljivim humorom, igrom i pesmom, kao i vrhunskom svetskom produkcijom, po prvi put viđenom na našim prostorima. Ovacijama publike pozdravljeni su glavni glumci Nikola Kojo, Srđan Timarov, Nikola Đuričko, Gordan Kičić, Jelena Jovičić, Dejan Lutkić, Miroljub Turajlija i Ivan Marković, kao i baletski ansambl.

HYB_5430 - Copy

„Proscenium productions“ okupio je preko 90 saradnika iz oblasti kulture i umetnosti kako bi uspešno realizovao ovako kompleksan projekat i pružio sprskoj publici neverovatnu zabavu i kvalitetan humor. Prevod i adaptaciju teksta uradila je Jelena Jovičić, muzički aranžer je Predrag Vasić, koreograf Jelena Arsić, scenograf Vesna Popović, a kostimograf Snežana Šimić.

HYB_5548 - Copy

„Monti Pajton Spamalot” je do sada najsloženiji i najzahtevniji projekat kako za glumce, tako i za članove hora i baleta. Ova komedija bazirana je na filmu „Monti Pajton i Sveti Gral“ i na specifičan način se bavi kritikom društva, a dobitnik je čak tri „Toni“ nagrade. Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i satirom i opisuje potragu Kralja Artura za Svetim Gralom.

HYB_5688

Srpske montipajtonovce publika je nagradila gromkim aplauzom i ovacijama. A premijeri su prisustvovali Branimir Brstina, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Vuk Kostić, Dušan Borković, Aleksandar Srećković, Ivana Zarić, Nebojša Bradić i mnogi drugi.

HYB_5865

Ova komedija će svoj pozorišni život nastaviti od decembra na pozorišnim scenama širom Srbije.

HYB_5540 - Copy

About the author

Adria Daily Magazin

Adria Daily Magazin

Regionalni magazin. Imate vest? Javite nam: redakcija@adriadaily.com
Srbija | Hrvatska | Slovenija | BiH | Crna Gora | Makedonija

Add Comment

Click here to post a comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.