Održan osmi festival mladog vina vinarije Tikveš

0

Ove godine je Vinarija Tikveš po osmi put organizovala TIKVEŠOV festival mladog vina u Kavadarcima 18-19. novembra koji je prerastao u instituciju. Uz zvuke trube orkestra Dejana Petrovića gosti iz regiona su uživali u degustaci mladog vina.

Festival je održan u punom sjaju i pokazao koliko je značajan u regionu, jer pored više od 15 novih vina koja su imali prilike da probaju gosti su se prepustili izvrsnoj hrani i odličnoj atmosferi. Prijatelji Tikveš vinarije koji su iz godine u godinu sve brojniji čine ambasadori, stručna javnost, poznate ličnosti i poznavaoci vina, nazdravili su dobroj godini. Degustacija je bila prilika da daju prognoze i ocene kvalitet vina koji će se uskoro ponuditi potrošačima. Vrsni poznavaoci uverili su se da je ,,Tikveš„ i ove godine kreirao vina odličnog kvaliteta. Ovo je pravi pokazatelj da ćemo u narednim godinama očekivati nagrade sa mnogobrojnih svetskih takmičenja.

U berbi 2017. godini prerađeno je 15 miliona kilograma kvalitetnog grožđa, od kojih više od 2,5 miliona kilograma obrađeno za premium vina kroz liniju mikrovinifikacije, tehnologijom „zrno po zrno“.

Goste muzičkog programa su bili sastav Ljubojna, trubač Džambo Agusev i orkestar Dejana Petrovića.   

 

Oglašavanje

O autoru

Avatar

Krenuo sa sportom, prešao na turizam, završio na internetima. Analogno dete u digitalnom svetu. Ne voli nepravdu. Kolumnista.

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Send this to friend